• home
 • video
 • pas verschenen

  Persoon over kamp in New York: "Er is een kans dat we daar bestolen worden"

  Delfine Persoon.

  Delfine Persoon ontmoet Katie Taylor op 1 juni in New York.

  Het is nu helemaal officieel: Delfine Persoon (34) staat op 1 juni in Madison Square Garden in de ring tegen Katie Taylor. De handtekeningen werden vandaag geplaatst voor de kamp waarin alle vier de internationale boksgordels op het spel staan. "De droomkamp komt er eindelijk", is Persoon enthousiast, al maakt ze zich ook zorgen.

  "Mocht nooit deelnemen aan de Spelen en die leegte kan ik nu opvullen"

  Dat Delfine Persoon haar kamp tegen Katie Taylor zou krijgen, was al een tijdje duidelijk. Maar nu zijn ook de laatste punten en komma's in de overeenkomst gezet. Die werd vandaag door beide kampen getekend. Op 1 juni staat Persoon tegen olympisch kampioene Taylor in de ring in New York.

   

  "De droomkamp komt er eindelijk", vertelde Persoon aan Sporza na het ondertekenen van het contract. "Ik kijk hier al twee jaar naar uit. Dit is een unieke kans om tegen de olympische kampioene te boksen. Ik heb zelf nooit mogen deelnemen aan de Spelen en nu kan ik die leegte op mijn palmares invullen."

   

  Hoe ziet het financiële luik eruit? "Je kunt dat niet vergelijken met een kamp bij de mannen. We mogen zeker niet klagen en we kunnen het geld goed gebruiken om te investeren in onze nieuwe bokszaal. We zijn tevreden met de overeenkomst, maar ik plak er geen bedrag op."

  "Ik geef mezelf toch 50 procent"

  De kamp tussen Delfine Persoon en Katie Taylor wordt voor de toeschouwers in New York het voorgerecht op het gevecht tussen de Engelsman Anthony Joshua en de Amerikaan Jarrell Miller, waarbij Joshua zijn wereldtitels bij de zwaargewichten op het spel zet.

   

  "Het is  leuk om ook dat eens mee te maken, die show. Maar waar de kamp gevochten wordt, maakt niet zoveel uit. In de ring is het ieder voor zich. Of het nu hier is voor 1.000 mensen of daar voor 20.000 fans: boksen is boksen."

   

  Al vreest Persoon toch wat favoritisme bij de jury in de VS mocht het op punten aankomen. "Daar zit ik toch mee in. We weten dat we bestolen kunnen worden. Voor de zekerheid moet ik met knock-out winnen, maar dat is niet makkelijk. En als je die KO te veel zoekt, vergeet je te boksen."

   

  "Hoe ik de kansen inschat? Ik zal nooit zeggen dat ik de betere of de mindere ben. Maar ik geef mezelf toch 50 procent. Als het eerlijk loopt, heb ik zeker 50 procent kans. Zij is waarschijnlijk sneller, maar ik ben wat harder en fysiek sterker. We hebben allebei onze kwaliteiten."

  "Ik hoop dat de terechte winnaar mag winnen"

  Als Delfine Persoon verliest, mag ze meteen haar valiezen pakken. Als ze wint, bepaalt de organisatie de volgende kamp en komt er wellicht een rematch.

   

  "Ik hoop dat het mag meezitten en dat de terechte winnaar mag winnen", herhaalt Persoon nog eens.

   

  "Bij winst is het alles, bij verlies is het niets meer. Maar je moet vooral zelf de kamp analyseren, want er is altijd een kans dat we daar echt bestolen worden."