• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Het ongelooflijke palmares van Philippe Gilbert

  Gilbert heeft 4 van de 5 monumenten op zijn lijstje staan: Parijs-Roubaix '19, Ronde van Vlaanderen '17, Luik-Bastenaken-Luik '11, Ronde van Lombardije '09, '10.

  Philippe Gilbert heeft met Parijs-Roubaix zijn 4e monument beet. Enkel Milaan-Sanremo ontbreekt nog om de 4e renner te worden na Eddy Merckx, Roger De Vlaeminck en Rik Van Looy die de 5 monumenten op zijn palmares heeft staan. Wij geven een kort overzicht van zijn belangrijkste zeges.

  Ronde van Lombardije 2009:

  Philippe Gilbert kon in 2009 zijn 1e monument winnen. De renner van Silence-Lotto won de Ronde van Lombardije na een ontsnapping op enkele kilometers van de streep gevolgd door een sprint tegen Samuel Sanchez.

  Ronde van Lombardije 2010:

  Niet één, maar twee keer staat de Ronde van Lombardije op de lijst van Gilbert. In zware omstandigheden ontsnapt hij opnieuw op enkele kilometers van de finish en kan hij de koers solo uitrijden. 

  Luik-Bastenaken-Luik 2011:

  In 2011 krijgt Gilbert dé kans om een 2e monument op zijn naam te zetten. In de finale van de koers zit hij in een groepje van 3 met de Schleck-broers. Gilbert is de betere sprinter en haalt het uiteindelijk met een fietslengte voorsprong van de Luxemburgers.

  Ronde van Vlaanderen 2017:

  Op 55 km van de streep plaatst Gilbert een versnelling op de Oude Kwaremont en schiet hij weg van de kopgroep. Hij heeft al snel een minuut voorsprong op de achtervolgers en wint na een ongelooflijke solo de Ronde van Vlaanderen. Monument nummer 3 is binnen.

  Parijs-Roubaix 2019:

  Na een loodzware koers door de Hel van het Noorden trekt Gilbert aan het langste eind op de piste in Roubaix. In de sprint op de Velodrome vloert hij de Duitser Politt. Gilbert heeft zijn 4e monument beet. Volgend jaar in maart kan hij de 4e renner ooit worden die de 5 monumenten op zijn palmares heeft staan.

  Wereldkampioen in Valkenburg 2012:

  Naast zijn klassieke zeges ongetwijfeld het hoogtepunt in de carrière van Philippe Gilbert: zijn wereldtitel in 2012 in Valkenburg. Een versnelling op 2 km van de finish zorgt voor een kloof met de achtervolgers. Gilbert geeft alles en rijdt rustig over de finish.

  Amstel Gold Race 2017 ('10, '11, '14):

  Zijn 4e overwinning in de Amstel Gold Race kwam er niet zonder pijn. Hij kwam halfweg koers zwaar ten val. Maar Gilbert zette door en versloeg wat later Michal Kwiatkowski in een sprint met zijn tweeën. Op het podium dronk hij nog 2 pintjes, maar hij voelde zich plots niet goed. Niet verwonderlijk, want Gilbert reed al sinds zijn val rond met een gescheurde nier.

  Omloop Het Volk (Nieuwsblad) 2006:

  Philippe Gilbert wint op 23-jarige leeftijd zijn eerste voorjaarsklassieker. De Omloop Het Volk, nu Omloop Het Nieuwsblad, was de eerste grotere koers die Gilbert op zijn palmares kon zetten. Hij won de Omloop 2 jaar later opnieuw.

  Omloop Het Volk (Nieuwsblad) 2008:

  Strade Bianche 2011:

  Bij het binnenrijden van Siena versnelt Gilbert samen met Alessandro Ballan en Damiano Cunego aan het begin van de laatste kilometer. In de laatste bocht voor de finish op de Piazza del Campo heeft Gilbert een tweetal meter voorsprong op de achtervolgers en die kan hij houden en als 1e over de finish rijden.

  Een overzicht van de belangrijkste overwinningen van Philippe Gilbert:

  • 2x Ronde van Lombardije ('09, '10)
  • Ronde van Vlaanderen ('17)
  • Parijs - Roubaix ('19)
  • Luik - Bastenaken - Luik ('11)
   
  • 4x Amstel Gold Race ('10, '11, '14, '17)
  • 2x Omloop Het Volk (Nieuwsblad) ('06, '08)
  • 2x Brabantse Pijl ('11, '14)
  • Waalse Pijl ('11)
   
  • Strade Bianche ('11)
  • Wereldkampioen ('12)
  • 2x Belgisch Kampioen ('11, '16)
  • 1 rit in de Tour de France ('11)
   
  • 3 ritten in de Giro ('09, '15)
  • 5 ritten in de Vuelta ('10, '12, '13)
  • 2x Parijs - Tours ('09, '08)
  • Clasica San Sebastian ('11)