• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Keniaan Cherono wint marathon van Boston na spannende spurt

  Lawrence Cherono zegeviert in Boston.

  Lawrence Cherono zegeviert in Boston.

  De Keniaan Lawrence Cherono heeft de prestigieuze marathon van Boston gewonnen. Cherono was in een spurt met zijn tweeën nipt sneller dan tweevoudig winnaar Lelisa Desisa. Bij de vrouwen was de overwinning voor de Ethiopische Worknesh Degefa.

  Lawrence Cherono kwam voor het eerst aan de start in Boston, maar heeft al wel enkele marathons op zijn palmares staan. Zo was hij vorig jaar nog de snelste in de marathon van Amsterdam.

   

  In Boston rukte Cherono zich samen met Lelisa Desisa en Kenneth Kipkemoi los van het pak na ruim 38 kilometer. In de laatste hectometers kraakte Kipkemoi als eerste, Cherono stak Desisa de loef af in een spannende eindsprint.

   

  Bij de vrouwen was de strijd om de zege minder boeiend. De Ethiopische Worknesh Degefa ontwikkelde al vroeg in de race een tempo dat niemand kon volgen. Degefa haspelde ruim 30 kilometer in haar eentje af voor ze het zegegebaar mocht maken.

  Uitslag Marathon van Boston

  Top 3 mannen:

   

  1. Lawrence Cherono (Ken) in 2u07'57"
  2. Lelisa Desisa (Eth) 2u07'59"
  3. Kenneth Kipkemoi (Ken) 2u08'07"

   

  Top 3 vrouwen:
   
  1. Worknesh Degefa (Eth) in 2u23'31"
  2. Edna Kiplagat (Ken) 2u24'13"
  3. Jordan Hasay (VS) 2u25'20"