• home
 • video
 • pas verschenen

  "Giant Killer" Lukebakio, alleen Lewandowski scoort evenveel tegen topclubs

  Lukebakio en Raman tellen elk 9 competitiegoals.

  Om de beurt eisen Benito Raman en Dodi Lukebakio de spotlights op bij Fortuna Düsseldorf. Afgelopen weekend was het aan Lukebakio om een opmerkelijke statistiek te laten optekenen.

  Met elk 9 goals zijn Raman en Lukebakio samen topschutter van hun club. Lukebakio kwam opnieuw op gelijke hoogte met Raman door afgelopen zondag de 1-3 te scoren vanop de stip tegen Bayern München. Düsseldorf verloor de partij uiteindelijk met 1-4. De treffer van Lukebakio leverde niets op, maar was om twee andere redenen speciaal.

   

   Lukebakio is de eerste speler met vier competitiedoelpunten tegen Bayern in één seizoen sinds Ebbe Sand in het seizoen 2000-2001. Hij is pas de derde niet-Duitser in de geschiedenis die daarin slaagt. Ebbe Sand (Denemarken) en Wynton Rufer (Nieuw-Zeeland) zijn zijn voorgangers.

   

  Lukebakio doet het sowieso goed tegen de grote teams. Acht van zijn negen Bundesliga-goals maakte hij tegen teams die momenteel in de top-7 staan. Daarmee staat hij op gelijke hoogte met een andere "killer": Robert Lewandowski.

  Goals tegen de top-7 Bundesliga 2018/19

  Speler

  Aantal

  Dodi Lukebakio

  8

  Robert Lewandowski

  8

  Marco Reus

  6

  Robin Quaison

  5

  Alassane Pléa

  5

  Salomon Kalou

  5

  Bekijk onze New Kids on the Block met Dodi Lukebakio: