• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Guardiola: "De Bruyne ziet dingen die gewone mensen niet zien"

  0 / 0

  Zelf heeft Kevin De Bruyne al gezegd dat hij dit seizoen niet meer denkt zijn beste niveau te kunnen halen, maar met zijn voeten spreekt hij een andere taal. Na de match tegen Crystal Palace haalde Pep Guardiola de loftrompet (nog maar eens) boven.

  Manchester City maakt dit seizoen nog altijd kans op vier prijzen. De League Cup is binnen, maar ook de landstitel, de Champions League en de FA Cup zijn nog mogelijk. Kevin De Bruyne bewijst dat hij cruciaal kan worden de volgende weken.

   

  In de FA Cup leverde hij een perfecte assist voor Jesus tegen Brighton & Hove Albion, in de competitie scoorde hij tegen Cardiff en afgelopen zondag werd hij na twee assists opnieuw verkozen tot Man van de Match tegen Crystal Palace.

   

  "De laatste drie of vier wedtrijden was De Bruyne ongelooflijk. We hebben hem enorm gemist toen hij geblesseerd was. Hij heeft het vermogen en de visie om passes te zien die wij, normale mensen, niet zien."

   

  Ook Vincent Kompany begon in de basis tegen Crystal Palace en kreeg complimenten van zijn baas. "Benteke is sterk in de lucht en Kompany is onze meest kopbalsterke verdediger. Hij heeft ervaring en kan zeker mee op het hoogste niveau."

   

  Woensdag speelt City de terugmatch van de kwartfinales in de Champions League tegen Tottenham. Benieuwd of De Bruyne en/of Kompany dan wel hun kans krijgen. Zonder hen werd de heenmatch verloren met 1-0.