• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mulder over Anderlecht: "Dit geheel gaat door merg en been"

  Jan Mulder in Extra Time.

  Voor zijn moment van de week hoefde Jan Mulder niet lang na te denken: de ondergang van Anderlecht op Sclessin zindert nog na bij de analist van Extra Time. "Ik kan er wel om janken", stelt hij.

  "Een genadeklap voor Anderlecht"

  Scheidsrechter Erik Lambrechts floot een incidentrijke Standard-Anderlecht al snel af. "Die geste van de ref heeft met heel mijn leven als voetballer in België en ook met het Belgische voetbal an sich te maken", zei Jan Mulder maandagavond in Extra Time. "Dit was een soort genadeklap voor Anderlecht. Ik vond dat zo erg."

   

  "Als Anderlecht eens met 5-0 verliest of het seizoen is eens niet goed met DNA-onwaarachtig spel, dan kan het me allemaal niet schelen. Maar nu ben ik zo verdrietig dat deze, voor mij, grootste en mooiste club van het land zo aan het aftakelen is tot en met deze sabotage."

   

  "Dat geheel gaat me door merg en been. Ik kan er wel om janken. Wat die fans dan willen? Dat weet ik niet. Ik kan het niet verklaren, maar dit is toch geen liefde voor Anderlecht?"

  "Verschueren? Hier moet de president van de club spreken"

  Michael Verschueren reageerde op Sclessin voor de camera's, Marc Coucke is nog met vakantie in Vietnam. "Verschueren deed het waardig, maar hij is de verkeerde persoon. Hier moet de president van de club spreken", stelt Jan Mulder.

   

  "Het is alsof er grote watersnood is aan de kust en de minister-president pas 6 dagen later in Oostende met zijn laarzen staat. Als je 8 maanden van tevoren je vakantie regelt, dan weet je dat op dat moment de play-offs gespeeld worden."

   

  "Dat Coucke misschien dacht dat Anderlecht er niet bij zou zijn? Dan hebben we een visionair aan het hoofd bij Anderlecht. Het is zijn schuld niet, maar de nood is hoog."

  Degryse: "Los het maar op, als de fans zo tegen de voorzitter zijn gekant"

  "Hoe geraken ze hier uit?", vraagt Marc Degryse zich af. "Met welk gevoel moeten de spelers aan de resterende zes wedstrijden beginnen?"

   

  "Ze moeten toch een paar resultaten halen en ook mentaliteit tonen, zodat de supporters weer een beetje achter hun ploeg komen. Maar los het maar op, als de supporters zo tegen de voorzitter zijn gekant."

   

  Jan Mulder: "Sportieve winst is het minst belangrijk. Het interesseert me helemaal niet of Anderlecht in de Europa League tegen Mainz speelt."

   

  Anderlecht moet hoe dan ook hard werken. "Maar wie is technisch beslissend? Michael Verschueren of Frank Arnesen? Daar gaat het al mis. En de vorige trainer Hein Vanhaezebrouck keek ineens opzij en zag Pär Zetterberg zitten. Wat doet hij daar?", klinkt het bij Mulder.

   

  Degryse: "Arnesen moet beoordeeld worden op twee transferperiodes en ze hebben een beetje tijd nodig om iedereen zijn rol te geven. Maar de bedoelingen lijken me wel goed."