• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Oostende-speler Lasisi tekent beroep aan tegen zijn schorsing

  Elias Lasisi gaat zelf in beroep tegen zijn schorsing.

  Elias Lasisi gaat zelf in beroep tegen zijn schorsing.

  Elias Lasisi gaat in beroep tegen zijn schorsing tot 10 september. De speler van Oostende werkte vorige week een scheidsrechter tegen de grond en werd daarvoor zwaar gestraft.

  In de wedstrijd tegen Luik van 9 april beukte Elias Lasisi scheidsrechter Nick Van den Broeck met een schouderduw tegen het parket. De Belg kreeg daarvoor een effectieve schorsing tot september en een voorwaardelijke schorsing tot het einde van het jaar. Lasisi moet ook een boete betalen van 2.500 euro, waarvan 1.000 euro effectief.

   

  Oostende besliste om niet in beroep te gaan tegen de schorsing, maar Lasisi heeft nu beslist om dat in eigen naam toch te doen. "Het dossier wordt behandeld tijdens een zitting van het disciplinaire departement", klinkt het bij de Pro League. "De datum van de zitting wordt eerstdaags vastgelegd."