• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ploegleider Demol: "2e plaats van Politt was geen verrassing voor mij"

  Dirk Demol was gelukkig dat Politt gisteren op het podium stond.

  Dirk Demol was gelukkig dat Politt gisteren op het podium stond.

  Nils Politt (Katjoesja-Alpecin) was gisteren de enige die Philippe Gilbert gezelschap kon houden tot Roubaix. "Politt is een harde werker die je iets kan bijbrengen", zegt zijn ploegleider Dirk Demol, die zelf Parijs-Roubaix won in 1988.

  "Als je zo dicht bij zege bent, doet plek 2 ook wel beetje pijn"

  Voor het sleutelmoment in de Hel was Nils Politt gisteren verantwoordelijk. De lange Duitser versnelde op de kasseien van Gruson (sector 3), enkel Philippe Gilbert kon de sterke Politt daar volgen.

   

  "Zijn 2e plaats is een prachtig resultaat", reageerde een tevreden ploegleider Dirk Demol. "Maar als je zo dicht bij de zege bent, doet die 2e plek ook wel een beetje pijn."

   

  "Toen Lampaert alleen achter Gilbert en Politt reed voor de 3e plaats, kon Gilbert voorin een beetje pokeren. Hij nam wel over van Politt, maar dat was op reserve. Maar Gilbert is natuurlijk een superkampioen met een mooie erelijst, het is geen schande om tegen hem te verliezen."

  "Politt viel me 4 jaar geleden al op bij de beloften"

  Politt stond niet op het gros van de favorietenlijstjes. Maar voor Demol was zijn tweede plek gisteren geen verrassing. "Ik had dit wel in hem gezien", zegt Demol.

   

  "De voorbije weken toonde Politt zijn uitstekende conditie al met een 6e plek in Harelbeke en een 5e plek in de Ronde van Vlaanderen. We hadden heel bewust naar deze periode toegewerkt."

   

  "Toen ik dit seizoen de overstap maakte van Trek naar Katjoesja, was Politt een van de renners van wie ik blij was dat ik met hem mocht samenwerken. Ik volgde Politt 4 jaar geleden al bij beloften."

   

  "Hij is een renner die je iets kan bijbrengen. Wij, ploegleiders, weten natuurlijk niet alles, maar we hebben wel al veel meegemaakt. En als we tips geven uit onze eigen ervaring, dan luistert Politt. Hij is ook een heel harde werker. Een echte prof. Het verwondert me niet dat hij zo’n prachtig voorjaar rijdt."

   

  "Politt is pas 25 geworden en verbetert nog elk jaar. Ik kijk ernaar uit om nog samen te werken met hem. We zullen hem hier nog terugzien in Parijs-Roubaix."