• home
 • video
 • pas verschenen

  Campenaerts: "Mijn lichaam is helemaal klaar voor moment van de waarheid"

  Victor Campenaerts moet beter doen dan de 54,526 kilometer van Wiggins.

  Victor Campenaerts doet morgen een gooi naar het prestigieuze werelduurrecord. De Belgische hardrijder werkt in Mexico zijn laatste trainingsdag af: "Nog één dag en het is zover. Ik ben er klaar voor."

  De velodroom van Aguascalientes is morgen om 18 uur Belgische tijd het decor van de werelduurrecordpoging van Victor Campenaerts. In één uur tijd zal hij proberen beter te doen dan de 54,526 km van recordhouder Bradley Wiggins. Na maanden voorbereiden en elk detail plannen lijkt de Europese kampioen tijdrijden er klaar voor.

   

  "De laatste dagen voor de recordpoging zijn niet zo moeilijk in te vullen", zegt hij. "Ik kon drie weken geleden ook al voorspellen hoe die zouden verlopen. Dat geeft me net rust en vertrouwen."

   

  "De zware trainingen zijn voorbij, het komt erop aan om de spieren nog even te prikkelen. Ik moet nu ook carboloaden: zo veel mogelijk koolhydraten eten om mijn tank te laden. Vetten, vezels, en proteïnen zijn zo goed als geschrapt. Voor een inspanning van 60 minuten moeten mijn spieren maximaal geladen zijn, dat is minstens even belangrijk als voor de klassieke renners in Parijs-Roubaix."

  "Het moment van de waarheid nadert"

  "Het moment van de waarheid nadert. Mijn lichaam is er helemaal klaar voor. Mentaal ben ik redelijk tot zeer ontspannen door de perfecte voorbereiding. Mijn planning is minutieus. Ondertussen is mijn lichaam ook perfect aangepast aan het speciale bioritme: opstaan om 5 uur en gaan slapen om 20 uur is momenteel een makkie. Nog één dag en het is zover. Ik ben er klaar voor."

   

  "Ondertussen is ook mijn vader aangekomen, samen met enkele vrienden. Tijdens quasi al mijn topprestaties is hij aanwezig of zat hij in de volgwagen. Dus wilde hij er hier ook graag bij zijn. Hij heeft trouwens een lied gemaakt over de recordpoging,‘Full Gazz’ en hier in Mexico hebben we wat beelden gemaakt om te integreren in de clip. Ik vind dat het nummer aanstekelijk werkt en het zit in alle hoofden hier in huis.”

  U hoeft geen seconde van de recordpoging van Campenaerts te missen. Canvas zendt vanaf 17u30 de prestatie van onze landgenoot live uit. Renaat Schotte zorgt voor het commentaar en Maarten Vangramberen is ter plekke voor extra informatie. Karl Vannieuwkerke zorgt samen met enkele gasten voor de omkadering vanuit de Sporza-studio in Brussel.

  "Dat ik geen pisterenner ben, kan een klein nadeel zijn"

  Beluister hier "Full Gazz", het supporterslied voor Campenaerts: