• home
 • video
 • pas verschenen

  Pechvogel Wout van Aert: "Had graag Michael Goolaerts willen eren"

  Wout van Aert

  Wout van Aert liep helemaal leeg in de finale.

  Wout van Aert reed een indrukwekkende Parijs-Roubaix, maar dat is niet te zien in de uitslag. Hij liep helemaal leeg in de finale na eerdere pech. "Ik ben stikkapot. Dit blijft de mooiste koers van het jaar."

  Wout van Aert leek een superdag te hebben in Parijs-Roubaix. Na mechanische pech en een val sloot hij toch weer aan en haalde de beslissende ontsnapping. "Tot op 30 kilometer van de finish liep het vlot, maar toen liep ik helemaal leeg", zegt Van Aert.

   

  De pech begon met een lekke band in het Bos van Wallers. "Ik nam snel de fiets van ploegmaat Eenkhoorn. Maar toen ik gewisseld had van fiets, kwam ik ten val. Ik schoof gewoon weg en moest heel lang achtervolgen. Maar ik voelde me nog goed en trok mee door met Sagan."

   

  "Ik had heel goeie benen, maar als je zo veel pech hebt, dan wordt het moeilijk. Door de val had ik problemen met mijn fiets en moest ik de laatste 70 kilometer op mijn binnenblad afwerken. Het zat me niet mee. Het is me duidelijk niet gegund."

   

  "Het ging ook allemaal zo snel en daardoor at ik niet genoeg onderweg. Dan krijg je op het einde de rekening gepresenteerd. Ik kon mijn tempo niet meer houden viel helemaal stil. De energie vloeide uit mijn benen. Ik ben stikkapot", hijgde Van Aert in Roubaix.

  "Dit blijft de mooiste koers van het jaar"

  Ook vorig jaar kende Van Aert pech in Parijs-Roubaix, maar zijn liefde voor de Hel van het Noorden blijft overeind. "Dit blijft de mooiste koers van het jaar, maar alles moet gewoon meezitten. Ik kom zeker nog een keer terug om te proberen te winnen."

   

  "Toch zit ik hier wel in veel gelukkigere omstandigheden dan vorig jaar. Ik had graag Michael (Goolaerts) willen eren met een topklassering." Vorig jaar liet Goolaerts, ploegmaat van Van Aert, het leven na een hartfalen in Parijs-Roubaix.