• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Van Aert in Roubaix: pech, vallen, terugkeren, aanvallen en toch lossen

  Wout van Aert

  Wout van Aert moest even bekomen na zijn val.

  Dame Fortuna stond ook in deze editie van Parijs-Roubaix niet aan de kant van Wout van Aert (24). De Belgische kopman van Jumbo-Visma had pech in het Bos van Wallers en - nadat hij teruggekeerd was - kwam hij nog een keer ten val. In de finale kraakte Van Aert uiteindelijk helemaal. "Ik ben stikkapot."

  Parijs-Roubaix van Wout van Aert in een notendop:

  "Het zit voorlopig niet mee in Roubaix"

  Wout van Aert dook als een van de eersten het Bos van Wallers in, maar moest al snel de andere favorieten laten rijden door een mechanisch defect. Van Aert reed voort op de fiets van ploegmaat Pascal Eenkhoorn en reed zo terug naar het peloton.

   

  Maar zijn lijdensweg was nog niet ten einde. Van Aert kreeg zijn reservefiets aangereikt, maar gleed meteen daarna onderuit in een bocht. De drievoudige wereldkampioen veldrijden zat even aangeslagen op de grond, maar begon dan aan een indrukwekkende achtervolging. Ondanks in de weg rijdende ploegauto's dichtte hij de kloof op 70 kilometer voor de finish.

   

  Lang bleef Van Aert niet in het peloton. Hij reageerde op een aanval van Gilbert en reed samen met onder meer Sagan en Vanmarcke naar de kopgroep. In de finale wogen de eerdere inspanningen te zwaar door en moest Van Aert zijn gezellen laten rijden.

   

  "Ik had goeie benen, maar in de laatste 30 kilometer was ik helemaal leeg", vertelde een uitgeputte Van Aert, die amper een woord kon uitkramen. "Ik kan niets zinnigs zeggen. Ik ben stikkapot. Het zit voorlopig niet mee in Roubaix."

  Pech houdt Van Aert op in het Bos van Wallers

  Van Aert moet achtervolgen bij Pont Gibus

  Van Aert komt ten val na fietswissel

  Van Aert moet volgwagens ontwijken op kasseistrook

  Van Aert dicht de kloof: "Chapeau, Wout. Nu al"

  Van Aert betaalt de tol en moet voorin lossen

  Van Aert hapt naar adem en zoekt naar woorden op de Velodrome