• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gattuso lost gevecht op: "Vroeger had ik meegedaan, maar ben dagje ouder"

  AC Milan-coach Gennaro Gattuso commandeert zijn troepen.

  De spanning liep hoog op in het San Siro-stadion in Milaan gisteren. Na de wedstrijd tussen AC Milan en Lazio kwam het tot relletjes tussen de spelers. Milan-coach Gennaro Gattuso gooide zijn volle gewicht in de strijd.

  In het competitieduel in de Serie A tussen Milan en Lazio kwam het na het fluitsignaal tot strubbelingen tussen de spelers van beide ploegen. Milan trok aan het langste eind en won de wedstrijd met het kleinste verschil (1-0).

   

  In de 80e minuut kreeg Milan een penalty die omgezet werd door de 22-jarige Ivoriaan Franck Kessie. Lazio probeerde nog een aantal aanvallen op te zetten met Ciro Immobile, maar kon niet door de verdediging van Milan geraken. 

   

  Na het fluitsignaal waren er woordenwisselingen tussen enkele spelers. Die escaleerden en moesten afgebroken worden door trainers en ploegmaats.

   

  "Toen ik nog speelde werd ik opgehitst door zulke situaties. Nu zie ik het anders en ik ben er ook gewoon te oud voor", zegt Gennaro Gattuso.

   

  "Als ik een slag zou uitdelen, krijg ik er zeker één terug en die mannen gaan allemaal vaker naar de fitness dan ik, dus zal dat pijn doen", lacht de Milan-coach, die er ook nog aan toevoegt "een spier verrekt te hebben toen hij het veld opliep".

  Over 10 dagen een "rematch" in de beker

  Het valt af te wachten of er veel zal blijven hangen van dit opstootje, want Milan en Lazio komen elkaar over 10 dagen opnieuw tegen in de halve finales van de Italiaanse beker. De heenwedstrijd eindigde op een 0-0-gelijkspel in Rome. 

   

  Het was overigens een belangrijke overwinning voor Milan dat absoluut de 3 punten nodig had in de race voor een plaats in de Champions League. Milan staat op de 4e plaats met 1 punt voor op AS Roma. Met nog 6 speeldagen op het programma kan alles nog.

  Relletjes na Milan-Lazio