• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lefevere: "Wat wil een mens nog meer? Het is feest!"

  Door de uitspatting van Philippe Gilbert in Parijs-Roubaix kunnen de champagneflessen weer knallen in het huishouden van Deceuninck-Quick Step. Ploegbaas Patrick Lefevere trakteert met plezier op de godendrank.

  Lefevere, Gilbert en Lampaert zijn blij:

  "Geen kwantiteit, wel kwaliteit"

  Na zijn overwinning viel Philippe Gilbert de grote chef van de ploeg in de armen. Gilbert en Patrick Lefevere knuffelden elkaar, Gilbert had tranen in zijn ogen.

   

  Patrick Lefevere reageerde een paar minuten zeer gelukkig voor de microfoon van Sporza. 

   

  "Ik heb in de winter laten vallen dat het aantal overwinningen me dit jaar niet interesseert, het gaat me om de kwaliteit. Ik had gezegd dat het schitterend zou zijn als we konden starten met een zege in Milaan-Sanremo, al wat we daarna konden sprokkelen was meegenomen."

   

  "Maar kijk: we winnen Sanremo met Julian Alaphilippe, worden in de Ronde van Vlaanderen tweede met een voor de buitenwereld nobele onbekende (Kasper Asgreen, red) en vandaag winnen we met Philippe Gilbert Parijs-Roubaix. Wat wil een mens nog meer? Het is feest!"

   

  "En het is nog niet voorbij. Want er zijn nog jongens die in de komende koersen een rol willen winnen. Vanaf volgende week komt Julian Alaphilippe weer in competitie, in de Brabantse Pijl. We zien wel wat er met hem nog gebeurt."

  "Nooit aan Gilbert getwijfeld"

  Gilbert forceerde de beslissing in Roubaix en maakte het na een helse wedstrijd meesterlijk af.

   

  Lefevere: "Er is vandaag heel hard gekoerst en wij hebben op alles gereageerd. Of ik getwijfeld heb in de sprint? Eerlijk gezegd: ja. Nils Politt is niet echt traag. Hij speelt soms mee in een massasprint, maar dit is natuurlijk een andere koers. Maar ik denk wel dat Philippe zeer zeker was van zijn zaak."'

   

  "Het is echt knap, ook als je die emoties zag na de finish: een Ardennees van 36 jaar met een betonnen kop. Mooi!"

   

  Gilbert was begin april ziek, wat zijn voorjaar op de helling zette. "Als wielrenner balanceer je op het randje", zegt Lefevere. "Philippe en Sybar lagen samen in een kamer en zijn samen ziek geweest."

   

  "In principe kun je je dat niet permitteren in deze periode van het jaar, maar ik heb nooit aan Philippe getwijfeld. Ook niet deze weken. Philippe is niet meer zo explosief als vroeger, maar dat is in deze koers ook niet nodig. Hier zijn de kracht en het doorzettingsvermogen belangrijk en die heeft hij volop ingezet."

  "Heeft goeie papieren voor 2020"

  Nu nog Milaan-Sanremo en dan heeft Gilbert alle monumenten op zijn naam staan. Lefevere: "Klopt. Of Gilbert ook in 2020 in onze ploeg rijdt? Daar is nog geen antwoord op. Ik haat het om te praten voor er gepresteerd is. Vanaf Luik-Bastenaken-Luik kunnen we spreken. Maar het klopt dat Gilbert over goeie papieren beschikt."