• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mark van Bommel: "We scoren veel, maar Ajax scoort meer"

  De titelstrijd in de Eredivisie heeft een verrassende wending aangenomen. PSV en Ajax hebben met nog 4 speeldagen te gaan hetzelfde aantal punten. Het kampioenschap zou dus beslist kunnen worden op basis van het doelsaldo.

  PSV heeft het zichzelf moeilijk gemaakt in de strijd om het kampioenschap  in de Eredivisie. Er werd maar met 2-1 gewonnen tegen De Graafschap. Een slechte zaak wanneer je als ploeg je doelsaldo moet opkrikken. PSV staat op een gedeelde 1e plaats met Ajax, maar heeft een veel lager doelsaldo. 

   

  In de Eredivisie wordt bij een gelijk aantal punten gekeken naar het doelsaldo en dat is nu in het voordeel van Ajax, dat een fantastische zaak deed dit weekend. Ajax won in eigen huis met 6-2 van Excelsior. Door deze klinkende overwinning heeft Ajax een positief doelsaldo van 78 doelpunten, terwijl PSV maar aan 66 doelpunten zit. "We scoren veel, maar Ajax scoort meer", zegt PSV-trainer Mark van Bommel.

   

  Met nog 4 speeldagen voor de boeg zal het voor PSV moeilijk worden om dat doelsaldo zodanig op te krikken dat ze nog over Ajax kunnen springen. Ervan uitgaande dat Ajax geen wedstrijden meer verliest. "Als we nu nog aan het doelsaldo moeten werken, zijn we daar erg laat mee", besluit Van Bommel.

   

  Luuk De Jong was weer enorm belangrijk voor de ploeg uit Eindhoven. Hij maakte het winnende doelpunt tegen De Graafschap en zorgde voor de 3 punten. Mark van Bommel zei in een interview dat ze in 1 wedstrijd de doelpuntenkloof met Ajax konden verkleinen, maar moet nu zijn woorden terug inslikken.

   

  Ajax won gisteren met 6-2 van Excelsior: