• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gilbert: "Hiervoor ben ik naar het team van Lefevere gekomen"

  Philippe Gilbert pronkt met de kassei in Roubaix.

  Philippe Gilbert toonde zich vandaag de sterkste in de Hel van het Noorden, het vierde Monument op zijn palmares. "Enkele jaren geleden heb ik een gedurfde keuze gemaakt om me toe te leggen op de kasseiklassiekers."   

  Philippe Gilbert opende de finale met een verre aanval en maakte het uiteindelijk ook af op de piste in Roubaix. "Ik ben niet bang van een lange ontsnapping", zegt de 36-jarige renner van Deceuninck-Quick Step. "Dat is mijn manier van koersen. Het wordt dan een gevecht van man tegen man en dan maak ik het meeste kans."

   

  "Tactisch heb ik de juiste koers gereden. Ik ben van ver vertrokken onder meer met Nils Politt. Dat is ook een moedige renner die geen aflossingen overslaat. Hij was een ideale gezel. Toen ik in de finale weer met hem op kop kwam hebben we niet meer gerekend. En ik ben de gelukkige winnaar."

   

  "Vorige week was ik heel teleurgesteld na de Ronde. Ik had toegewerkt naar deze periode en dan was alles ineens weg door die ziekte. Ik ben teruggekeerd naar Monaco en heb daar hard getraind in de bergen. Dat heeft me deugd gedaan. De conditie en het vertrouwen kwamen terug en dan ben je tot veel in staat."

  "Ik ben naar Patrick gekomen om deze koersen te winnen"

  Gilbert droomt er al enkele jaren van om de 5 Monumenten (Milaan-Sanremo, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en Ronde van Lombardije) op zijn palmares te hebben. Nu ontbreekt enkel Sanremo nog. "Het is een beetje een zotte droom die me al enkele jaren in de ban houdt", zegt Gilbert.

   

  "Enkele jaren geleden heb ik een gedurfde beslissing genomen om me toe te leggen op de kasseiklassiekers. Velen zeiden dat dat niets voor mij was, maar ik heb me omgeschoold van puncher naar specialist van de kasseien."

   

  "Hiervoor ben ik naar deze ploeg, Deceuninck-Quick Step, gekomen, om deze koersen te kunnen winnen. Deze ploeg heeft zo veel expertise en ervaring in deze wedstrijden. In 2017 heb ik voor Patrick de Ronde van Vlaanderen gewonnen en nu Parijs-Roubaix. Daarom ben ik heel blij dat ik naar deze ploeg ben gekomen."