• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Superkamp tussen Persoon en Taylor in Madison Square Garden bevestigd

  Delfine Persoon

  Delfine Persoon is al 34 kampen op een rij ongeslagen.

  Na een eerdere schijnbeweging is het nu écht officieel: Delfine Persoon zal op 1 juni in New York boksen tegen Katie Taylor. De winnaar van deze kamp mag zich de wereldkampioen bij de lichtgewichten over alle bonden noemen.

  Een foto op Facebook van Persoons trainer Filiep Tampere 3 weken geleden, waarbij bokshandschoenen werd uitgewisseld, liet uitschijnen dat de kamp al eerder in kannen en kruiken was, maar de voorbije weken werd er nog druk overlegd tussen beide partijen (onder meer over sponsoring).

   

  Dat overleg is uiteindelijk toch in een akkoord uitgemond. Maandag om 16u wordt het contract in aanwezigheid van de pers ondertekend, zowel in Zedelgem als in New York.

   

  Hierna heeft Persoon nog 6 weken om zich voor te bereiden op de kamp van haar leven. Op 1 juni staan in Madison Square Garden 4 wereldtitels op het spel: de ene titel van Persoon in de WBC-bond en de 3 titels van Katie Taylor in de WBO-, WBA- en IBF-bond.

  Wie is Katie Taylor?

  Katie Taylor wordt beschouwd als een van de beste bokssters van het moment. Volgens BoxRec is ze pound for pound (over alle gewichtsklassen heen) de nummer 1 van de wereld (Persoon staat 4e op die ranking).

   

  De Ierse is nog maar 2,5 jaar professioneel aan het boksen, maar verloor nog geen enkele van haar 13 kampen (6x knock-out). Daarvoor was Taylor bijzonder succesvol als amateurboksster: 1 olympische titel op de Spelen van Londen, 5 wereldtitels en 6 Europese titels.

   

  Opvallend is ook dat Taylor haar sportcarrière eigenlijk begon als voetbalster. Van 2006 tot 2009 combineerde ze dat met haar bokscarrière. Taylor speelde ook 11 keer voor de Ierse nationale ploeg.