• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Meteen controverse bij start NBA-play-offs: sms-gate met Embiid, opstootje met Durant

  Durant en Beverley

  Kevin Durant heeft Patrick Beverley net een forse duw gegeven.

  De vlam is meteen in de pan geslagen bij de start van de play-offs in de NBA. Titelverdediger Golden State won wel makkelijk van de LA Clippers, maar zag ook sterspeler Kevin Durant uitgesloten worden. Bij Philadelphia was er dan weer meer te doen over wat er naast het terrein gebeurde.

  De Philadelphia 76ers werden voor de play-offs als een outsider bestempeld, maar tegen de Brooklyn Nets gingen ze al meteen de mist in. Vooral een incident met Joel Embiid lokte achteraf veel reacties uit.

   

  Terwijl zijn team op het parket werd ingeblikt, keek Embiid doodleuk mee bij zijn sms'ende ploegmaat Amir Johnson. De fans konden de algemene desinteresse van hun team maar matig smaken en trakteerden de 76ers meermaals op boegeroep.

   

  Embiid probeerde het incident achteraf te minimaliseren. "Het was mijn telefoon niet en ik dacht er niet bij na. Ik keek gewoon omdat Amir zei dat zijn dochtertje ziek was en hij nieuws had." Coach Brett Brown vond het desondanks toch "onaanvaardbaar".

  Beverley naait Durant op

  De Golden State Warriors hadden niet al te veel last met de LA Clippers, die als nummer 8 uit het Westen de play-offs maar net haalden. Golden State gaat op zoek naar een 3e titel op een rij en hoefde niet voluit te gaan in zijn eerste match tegen de Clippers: 121-104.

   

  Een smet op de zege was wel de uitsluiting van Kevin Durant, die het een hele match aan de stok had met Patrick Beverley. Die laatste beschuldigde Durant - voor het oog van de hele zaal - met wilde gebaren van flopping (een soort simulatie). Iets meer dan 4 minuten voor het einde had Durant er genoeg van. Hij duwde Beverley tegen de scheidsrechtertafel. Beide kemphanen werden meteen weggestuurd.

  De tussenstanden in de play-offs na zaterdagnacht