Het wonder is geschied: Carlos Betancur wint na 3 jaar weer een koers

  Het voormalige toptalent Carlos Betancur is weer boven water.

  Carlos Betancur (Movistar) heeft bewezen dat hij niet langer het lachertje van het peloton is. De ex-winnaar van onder andere Parijs-Nice won na 3 moeilijke jaren eindelijk weer een wedstrijd: de Klasika Primavera.

  De Klasika Primavera was al sinds 2015 een prooi voor Movistar, met achtereenvolgens José Herrada, Giovanni Visconti, Gorka Izagirre en Andrey Amador als winnaars. Aan die reeks breide Betancur een ietwat verrassend vervolg.

   

  Betancur reed op de Montecalvo met 5 collega's weg uit een uitgedund peloton. Met snellere jongens als Higuita en Quintero leek er niet meer dan een ereplaats in te zitten voor de Colombiaan, maar in de Baskische plaats Amorebieta was hij toch de snelste van het groepje.

   

  Voor de 29-jarige Betancur is het zijn eerste zege sinds een rit in de Ronde van Asturië in mei 2016. Dat was toen al een zeldzame opflakkering, want na zijn eindzege in Parijs-Nice 2014 worstelde Betancur met zijn gewicht, zijn motivatie en vooral zijn vormpeil. Afwachten of deze zege meer wordt dan een nieuwe opflakkering voor het voormalige toptalent.

  Uitslag Klasika Primavera (1.1)

  1. Carlos Betancur (Col) - 172 km in 3u57'03"
  2. Carlos Quintero (Col) - z.t.
  3. Eduard Prades (Spa)

  4. Sergio Higuita (Col)

  5. Txomin Juaristi (Spa) op 3"

  6. Mikel Bizkarra (Spa) - 5"

  7. Mikel Iturria (Spa) - 37"

  8. Carlos Barbero (Spa) -2'13"

  9. Mario Gonzalez (Spa) - z.t.

  10. Juan Felipe Osorio (Col)