Ga naar de inhoud

Mooie 6e plaats voor Jade Vansteenkiste op het EK turnen

 zo 14 april 2019 16:32
Jade Vansteenkiste tijdens haar grondoefening op het EK turnen in Polen.

Jade Vansteenkiste heeft met haar grondoefening een 6e plaats behaald op het EK turnen in Polen. Vansteenkiste heeft de beste Belgische prestatie neergezet op het EK.

De overwinning in de grondfinale was voor de Franse Mélanie De Jesus Dos Santos. De tweede en derde plaats waren voor de Nederlandse Thorsdottir en de Russische Melnikova.

 

Jade Vansteenkiste werd donderdag 5e in de kwalificaties voor de grondfinale. De eerste 8 turnsters mochten aan de finale deelnemen. Daarin eindigde Vansteenkiste op de 6e plaats.

 

De 15-jarige turnster is op het laatste moment opgeroepen om deel te nemen, omdat Nina Derwael en Axelle Klinckaert besloten om het EK links te laten liggen en zich te focussen op het WK.

 

Vansteenkiste werd eerder deze week 20e in de allroundfinale. De Franse De Jesus Dos Santos mocht in de allroundfinale ook al een goude medaille rond haar nek hangen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.