• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Unicum: 4 Borlées lopen (en winnen) samen 4x400 meter in San Diego

  Borlée

  Van links naar rechts: Jonathan, Dylan, Kevin en Rayane Borlée

  Voor het eerst hebben 4 broers Borlée een internationale estafette afgewerkt. De tweeling Jonathan en Kevin, aangevuld met hun jongere broers Dylan en nieuwkomer Rayane wonnen op de Triton Invitational de 4x400m met overmacht.

  Voor de broers Borlée was de wedstrijd in La Jolla, waaraan voornamelijk universiteitsstudenten deelnamen, hun eerste afspraak van het zomerseizoen. Omdat Jonathan Sacoor in zijn universiteit in Tennessee bleef, werd het bekende Borlée-trio aangevuld met Rayane Borlée, met zijn 19 jaar de jongste sportende telg uit de dynastie.

   

  Het Belgische kwartet won de wedstrijd overtuigend, in 3'07"41, meer dan 3 seconden sneller dan de nummer 2 (maar wel 9 seconden trager dan het Belgische record).

   

  Met Camille Laus en Hanne Claes deden nog 2 Belgen mee in La Jolla. Laus maakte indruk op de 200 meter, door voor het eerst in haar carrière onder de 24 seconden te duiken (23"97). Claes werd in diezelfde 200m 3e in 24"23. Ook op de  400 meter pakte Laus uit met een scherpe 52"65, een seconde boven haar persoonlijke record.