• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne (3e) blinkt in Rome met eerste podiumplek in Formule E

  Stoffel Vandoorne was opgetogen met zijn eerste podiumplaats.

  Stoffel Vandoorne heeft zijn eerste slag kunnen slaan in de Formule E. In de zevende WK-manche in Rome legde onze landgenoot beslag op de derde plek, goed voor zijn eerste podiumplaats. De zege was voor de Nieuw-Zeelander Mitch Evans. Jérôme D'Ambrosio is opnieuw leider.

  In Hongkong had Stoffel Vandoorne (HWA Racelab) al zijn eerste punten in de Formule E gesprokkeld. Op een nat circuit veroverde hij toen de polepositie, wat hem 3 punten opleverde. Ook de regenachtige omstandigheden in Rome lagen onze landgenoot wel. Met een vierde plaats in de kwalificaties mocht hij dromen van het podium.

   

  En Vandoorne liet het niet bij dromen. Met een uitstekende start vlamde hij voorbij Jose Maria Lopez naar de derde plek en die gaf hij niet meer uit handen. Ook toen de wedstrijd bijna een uur werd stilgelegd na een massale crash, bleef Vandoorne koel.

   

  De Duitse polesitter André Lotterer en de Nieuw-Zeelander Mitch Evans vochten een verbeten strijd uit om de zege. Evans leek maar niet voorbij de leider te geraken, maar maakte optimaal gebruik van zijn "attack mode" om toch nog naar de overwinning te snellen. De Formule E maakt zijn onvoorspelbare imago zo nog maar eens waar: na 7 races kregen we al 7 verschillende winnaars.

   

  Jérôme D'Ambrosio, gestart op de twintigste plek, rukte nog op naar de tiende plaats. Zo springt hij opnieuw over de Portugees Antonio Da Costa naar de eerste plek in de WK-stand, al heeft hij slechts een bonus van één punt.

  Vandoorne: "We hebben het ongeluk achter ons gelaten"

  "Dit is heel goed voor het team", zei Vandoorne. "Ze verdienen het, want ze hebben hard gewerkt. We hebben het goede ritme te pakken, waardoor we belangrijke punten sprokkelen. We zijn er eindelijk in geslaagd om het ongeluk achter ons te laten. Hopelijk kunnen we verder op die weg."

   

  "Het was een moeilijk begin in de Formule E en het geluk was niet altijd aan mijn kant. Maar in Rome hebben we een einde gemaakt aan het ongeluk. Ik ben dan ook heel blij met mijn podiumplaats."

  Vandoorne vlamt bij de start meteen naar de derde plek:

  Een rode vlag legt de race lang stil:

  Evans steekt Lotterer nog voorbij: