• home
 • video
 • pas verschenen

  Boze Verstappen: "Vanaf nu verpest ik ook kwalificaties van anderen"

  Max Verstappen kon geen laatste snelle ronde rijden in China.

  Max Verstappen was niet te spreken over het gedrag van zijn collega's in de kwalificaties in China. "Het is een ongeschreven wet dat je achter elkaar blijft rijden."

  Het was een vreemd zicht in de slotfase van de kwalificaties voor de GP F1 van China. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas reden wel heel langzaam in hun opwarmronde en hielden zo de andere rijders op. In de laatste bochten werd Max Verstappen zowaar voorbij gereden door Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo en Nico Hulkenberg.

   

  Zo reed Verstappen te laat over de finishlijn en mocht hij geen snelle ronde meer neerzetten. "Zij verneukten de aanloop naar mijn laatste poging", fulmineerde Verstappen bij de NOS. "Het is een ongeschreven wet dat je achter elkaar blijft rijden."

   

  "Ik volgde gewoon Leclerc voor mij. Ik had ook kunnen inhalen, maar dat doe je gewoon niet tijdens de kwalificaties. Plots kwamen Vettel en beide Renaults voorbij en daarna was ik te laat om nog te kunnen aanzetten. Vanaf nu ga ik hun kwalificaties ook verpesten. Het is heel vervelend, want ik had hier voor de derde plaats kunnen gaan."

  Sebastian Vettel is zich van geen kwaad bewust

  Sebastian Vettel, die met zijn laatste snelle ronde nog naar de derde plaats reed, zag het helemaal anders. "Ik zat helemaal aan het einde van het treintje en dat maakte het heel moeilijk voor mij", zei de Duitser van Ferrari. "Toen het team me vertelde dat ik het niet zou halen, moest ik wel iets doen."

   

  "Als iedereen had doorgereden zoals ik heb gedaan, dan hadden we allemaal nog een snelle ronde kunnen rijden. Maar ik had het gevoel dat de anderen dat niet doorhadden." Verstappen moest uiteindelijk tevreden zijn met de vijfde plaats.