• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Juventus-verdediger Barzagli stopt op het einde van het seizoen

  Andrea Barzagli speelde 280 duels voor Juventus.

  Andrea Barzagli (37) zet op het einde van het seizoen een punt achter zijn carrière. De Juventus-verdediger kan volgende week in schoonheid afsluiten met een achtste titel op rij.

  Na omzwervingen in de lagere reeksen kwam Andrea Barzagli pas op 22-jarige leeftijd boven water bij Chievo. Daarna maakte de Italiaan het mooie weer bij Palermo (2004-2008) en het Duitse Wolfsburg (2008-2011), waarmee hij in 2009 verrassend de landstitel veroverde.

   

  Juventus lokte de verdediger in 2011 naar Turijn, waar hij in geen tijd een clubicoon werd.  Barzagli maakte de volledige reeks van zeven opeenvolgende titels van op de eerste rij mee. Volgende week kan daar nog een achtste scudetto bijkomen.

   

  Barzagli had door blessureleed geen vaste stek meer in het team. De 2-1-nederlaag tegen SPAL was nog maar zijn zesde competitiewedstrijd dit seizoen. Hij hangt op het einde van het seizoen dan ook zijn voetbalschoenen aan de haak.

   

  De centrale verdediger verzamelde tussen november 2004 en november 2017 ook 74 interlands met Italië. In 2006 kroonde hij zich met Italië tot wereldkampioen in Duitsland. Na het missen van de Wereldbeker in Rusland kondigde hij zijn afscheid aan.