• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Alaphilippe maakt comeback in Brabantse Pijl na val: "Opgelucht"

  Julian Alaphilippe smakte hard tegen de grond in het Baskenland.

  Julian Alaphilippe maakt woensdag al zijn comeback in de Brabantse Pijl. De kopman van Deceuninck-Quick Step kwam donderdag niet meer aan de start in de Ronde van het Baskenland na een zware valpartij.

  Julian Alaphilippe was woensdag een van de belangrijkste slachtoffers van de zware valpartij in de Ronde van het Baskenland. Door zijn blessures kwam hij niet meer aan de start van de vierde etappe. Extra onderzoek bracht geen breuken aan het licht en dus kan de Fransman woensdag starten in de Brabantse Pijl.

   

  "Ik ben natuurlijk opgelucht dat ik geen zware blessure heb opgelopen", zegt Alaphilippe, winnaar van de Strade Bianche en Milaan-Sanremo dit jaar. "Ik zat vandaag even op de fiets en ik hoop snel weer voluit te kunnen trainen met het oog op de klassiekers."

   

  Woensdag staat Alaphilippe aan de start van de Brabantse Pijl, hij legde bij zij laatste deelname in 2016 beslag op de 8e plaats. "Ik wil snel het ritme weer oppikken voor het Ardense drieluik en daarvoor is de Brabantse Pijl belangrijk."