• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Deen Stokbro Nielsen toont sprintbenen in Ronde van Vlaanderen voor beloften

  Andreas Stokbro Nielsen mocht het zegegebaar maken.

  De Deen Andreas Stokbro Nielsen heeft de Ronde van Vlaanderen voor beloften (U23) op zijn naam geschreven. In een door een valpartij ontsierde massasprint klopte hij Cedric Buellens.

  Een week na de eliterenners mochten de beloften zich laten gaan op een parcours van 168 kilometer met start en aankomst in Oudenaarde. Het voorbeelde van Bettiol kon de Fransman Matis Louvel, de Ier Dillon Corkery en de Nieuw-Zeelander Ben Hamilton inspireren. Na de Lange Munte, de eerste kasseizone van de dag, gingen ze op pad.

   

  De koplopers kregen nooit meer dan 3'30" voorsprong. Na de Muur van Geraardsbergen was hun avontuur al afgelopen. Maar de aanvalshonger van Louvel was nog niet gestild: op de Kanarieberg ging hij opnieuw zijn kans, nu met vier andere metgezellen. Na de Kortekeer nam het peloton weer over.

   

  Het bleef zeer onrustig met verschillende aanvalspogingen, maar ook de Duitser Patrick Haller en de Zwitser Robin Froidevaux werden onder de rode vod nog gegrepen.

   

  In een chaotische massaspurt kwam het in het peloton tot een valpartij. Onder anderen Thomas Pidcock ging tegen de vlakte. De Deen Andreas Stokbro Nielsen kwam er wel heelhuids doorheen en vloerde Cedric Buellens en de Brit Jake Stewart.