• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vriendin Kittel: "Triest dat mensen zeggen dat Marcel niet professioneel genoeg is"

  Marcel Kittel werd woensdag 99e in de Scheldeprijs.

  Marcel Kittel werd woensdag 99e in de Scheldeprijs.

  Na de Scheldeprijs was er hier en daar kritiek te horen op de Duitse spurtbom Marcel Kittel. "Hij werkt hard aan zijn doelen. De resultaten daarvan zijn nog niet zichtbaar voor de buitenwereld. Maar ik ben zeker dat Marcel dat nog laat zien", zegt Kittels partner Tess von Piekartz aan Sporza.

  "Marcel is heel professioneel bezig met zijn sport"

  Woensdag speelde vijfvoudig winnaar Marcel Kittel geen rol van betekenis in de Scheldeprijs. De Duitser van Katjoesja-Alpecin werd uit de wielen gereden en eindigde pas 99e.

   

  Jurgen Van den Broeck vertelde op onze Facebook-pagina dat hij gehoord had dat Kittel niet professioneel genoeg bezig is met zijn vak. "Hij zou te veel pintjes en wijn drinken", voegde Van den Broeck eraan toe.

   

  Tess von Piekartz, de vriendin van Marcel Kittel, reageerde bij Sporza. "Ik vind het triest dat mensen zeggen dat Marcel niet professioneel leeft voor zijn sport", zegt de Nederlandse volleybalspeelster.

   

  "We komen allebei uit een topsportwereld en we weten allebei wat we er voor moeten doen en laten. Bij ons thuis draait het om de sport en ik kan bevestigen dat we daar allebei erg professioneel mee bezig zijn."

   

  "De persoon die verzonnen heeft dat Marcel graag een glaasje te veel drinkt, had volgens mij zelf een aantal wijntjes op. Marcel is erg professioneel als het om zijn sport gaat."

  "Marcel voelt zich fysiek goed en weet wat hij wil"

  Vorig jaar zette Kittel vervroegd een punt achter zijn seizoen omdat hij problemen had op de fiets. "Problemen moet je zien als een uitdaging", zegt von Piekartz.


  "Topsport is hard. Je kan niet op je luie kont gaan zitten en denken dat
  alles zal komen aangewaaid. Hiervoor moet je trainen. Heel hard trainen zelf.
  Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. En als partner van Marcel zie ik dat hij
  dat doet."

   

  "Dit seizoen voelt Marcel zich fysiek eigenlijk goed. Ook mentaal weet hij wat hij wil. Marcel weet wat zijn doelen zijn en daar werkt hij hard aan. Dat het resultaat daarvan op dit moment nog niet zichtbaar is voor de buitenwereld, oké. Maar ik kan je garanderen dat hij dat nog laat zien!"