• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Avermaet: "Dacht vroeger: "Dit kan ik nooit", maar nu is Roubaix wel koers voor mij"

  Greg Van Avermaet

  Greg Van Avermaet was in 2017 de beste in Parijs-Roubaix.

  Greg Van Avermaet is de laatste jaren steeds meer van Parijs-Roubaix gaan houden. Wordt dat de koers waar hij zondag zijn voorjaar iets meer kleur kan geven?

  Greg Van Avermaet is de enige Belg uit het huidige profpeloton die weet hoe je Parijs-Roubaix kunt winnen. "De eerste keren dat ik hier aan de start stond, dacht ik: "Wat is dat hier? Dit ga ik nooit kunnen." Maar de laatste jaren ben ik hier altijd heel dichtbij geweest."

   

  "Ik rijd de koers niet héél erg graag, want het is afzien. Maar het is wel een mooie koers om te winnen. De Ronde van Vlaanderen zal voor mij altijd op 1 komen, maar dit is wel de voorjaarskoers die het meeste aanzien heeft in het buitenland."

   

  "Ik kom hier graag terug, ook omdat ik hier mooie herinneringen aan overhoud. Zoals vorig jaar nog, toen ik in de Tour met de gele trui over de kasseien reed."

  "Materiaalpech? Ik wou kijken hoe ver ik kon gaan met mijn fiets"

  Van Avermaet verkende een dag na de meeste van zijn concurrenten ook de kasseistroken, weliswaar pas vanaf Orchies. "Ik wil gewoon de finale zien, ook tot en met de piste. Dat is het belangrijkste voor mij. In de finale wordt immers de koers gewonnen. Al die andere stroken ken ik wel, of toch voldoende om er mijn weg te vinden."

   

  Van Avermaet kende tijdens de verkenning wel materiaalpech. "Dat was mijn eigen fout. Ik wou kijken tot hoever ik kon gaan met mijn materiaal. Dat is toch de bedoeling van zo'n verkenning. In de koers zal ik dat niet doen. Dan rijd ik veel behoudener."