• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Geblesseerde Tafi wil Parijs-Roubaix nog altijd eens rijden: "Geef niet op"

  Tafi won Parijs-Roubaix in 1999 voor Peeters en Steels.

  Tafi won Parijs-Roubaix in 1999 voor Peeters en Steels.

  20 jaar na zijn zege in de Hel wou Andrea Tafi zondag zijn comeback maken in Parijs-Roubaix. Maar door een sleutelbeenbreuk moest de 52-jarige Italiaan dat plan volledig laten varen. Tafi blijft wel strijdvaardig.

  Andrea Tafi (52) moest zijn Roubaix-droom schrappen na een sleutelbeenbreuk 4 weken geleden. Hoe voelt hij zich enkele dagen voor de Hel waarin hij zijn wederoptreden wou maken? "Goed, maar mijn sleutelbeen doet nog altijd een beetje pijn", vertelt Tafi aan SpazioCiclismo.

   

  "Ik had nog nooit iets gebroken in mijn carrière ondanks de vele valpartijen. Die val 4 weken geleden heeft mijn project dit jaar verknoeid. Maar ik geef mijn droom niet op om ooit nog eens Parijs-Roubaix te rijden."

   

  Vorig week genoot Tafi alvast van Alberto Bettiols zege in de Ronde van Vlaanderen. "Ik ken Bettiol goed. We komen uit dezelfde streek en hebben al samen getraind."

   

  De zege van Bettiol deed Tafi denken aan zijn eigen triomf in de Ronde van Vlaanderen. "Maar er is wel een groot verschil. In 2002 was de Ronde mijn laatste profzege. Voor Bettiol is zijn Ronde-zege de eerste uit zijn carrière. Toeval of niet, maar Bettiol won zondag met het rugnummer 77, en dat was ook mijn rugnummer in de Ronde van 2002."