• home
 • video
 • pas verschenen

  Simeone:" Vind 8 speeldagen schorsing voor Costa overdreven"

  Atletico-coach Simeone hoopt dat de bond mededogen toont met Costa.

  Atletico-coach Simeone hoopt dat de bond mededogen toont met Costa.

  Gisteren kreeg Atletico-spits Diego Costa 8 speeldagen schorsing aan zijn broek, en dat betekende meteen het einde van zijn seizoen. Atletico-coach Simeone vindt de schorsing van de Spanjaard fel overdreven. "Het was geen goed jaar voor hem".

  De Spaanse bond maakte gisteren de straf van Diego Costa bekend, nadat die dit weekend in de topper tussen Barcelona en Atletico Madrid rood had gekregen voor beledigingen aan het adres van de scheidsrechter. De Spaanse bond schorste de aanvaller voor 8 matchen: 4 voor de beledigingen jegens de scheids, en 4 voor het vastgrijpen van zijn arm.

   

  Atletico-coach was uiteraard niet bepaald gelukkig met de schorsing van zijn spits. Vandaag uitte Simeone zijn ongenoegen op de persconferentie naar aanleiding van de match tegen Celta De Vigo.

   

  "De straf lijkt me overdreven", aldus Simeone. "Hopelijk wordt die nog herzien. Voor de rest was het geen goed jaar voor Diego, maar dat heeft alleen te maken met zijn vele blessures. Hopelijk keert hij ijzersterk terug in de voorbereiding en komt hij weer in zijn ritme."