• home
 • video
 • pas verschenen

  Sarri: "Wilde Hazard eigenlijk laten rusten tegen Slavia Praag"

  Na de invalbeurt van Hazard ging Slavia Praag plat op de mat.

  Na de invalbeurt van Hazard ging Slavia Praag plat op de mat.

  In de kwartfinales van de Europa League had Chelsea het gisterenavond niet onder de markt bij een moedig Slavia Praag. Uit noodzaak moest Chelsea-coach Maurizio Sarri in de 2e helft zelfs Eden Hazard laten opdraven, flink tegen zijn zin: "Als we 0-1 voor hadden gestaan bij de rust, had ik hem niet gebruikt".

  "Had voorgevoel dat ik Hazard zou moeten gebruiken"

  Gisterenavond won Chelsea de heenwedstrijd van de kwartfinales in Praag met 0-1. De Tsjechen hielden lange tijd stand, maar na de invalbeurt van Eden Hazard, op het uur, kon Chelsea toch nog een versnelling hoger schakelen. 

   

  Na de wedstrijd gaf Chelsea-coach Maurizio Sarri aan dat hij Hazard liever op de bank had laten zitten. "Ik wilde hem wel op de bank bij het begin van de wedstrijd, want ik had een voorgevoel dat we het moeilijk zouden hebben in Praag, en dat ik hem wellicht zou moeten gebruiken."

   

  "Naar mijn mening moest hij rusten. Eigenlijk was hij out voor deze match. Of Hazard in Londen aan de match zal beginnen? Dat is perfect mogelijk, maar ik moet afwachten hoe de laatste twee trainingen zullen verlopen."

  "Kunnen lijden op de moeilijke momenten"

  De invalbeurt van Hazard ten spijt toonde Sarri zich wel tevreden over de 0-1-overwinning in Praag. "Ik ben blij met het resultaat én met de geleverde prestatie", aldus de Italiaan. "Een tijdje geleden konden we niet lijden op moeilijke momenten, en nu hebben we dat wel kunnen doen."

   

  "Hier spelen is ontzettend moeilijk, want de tegenstanders zijn zeer fysiek en agressief. Nu moeten we niet denken dat de terugwedstrijd makkelijk zal worden. Slavia Praag is ook in uitmatchen goed, zoals ze bewezen in Genk (waar Praag met 1-4 ging winnen, red.)."

  Verslag van Slavia Praag - Chelsea