• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Nuyens trekt met dubbel gevoel naar Roubaix: "Michael is nog altijd aanwezig in ploeg"

  Parijs-Roubaix start zondag met Michael Goolaerts in het achterhoofd. Voor het eerst zal het peloton over de "Secteur Pavé Michael Goolaerts" rijden. De kasseistrook waar de jonge renner van Veranda's Willems-Crelan vorig jaar overleed, draagt nu zijn naam. Ploegmanager Nick Nuyens trekt zondag met een dubbel gevoel naar de Hel van het Noorden.

  "Iedereen draagt overlijden Michael nog met zich mee"

  Maandag was het exact een jaar geleden dat we afscheid moesten nemen van Michael Goolaerts. De 22-jarige profrenner overleed tijdens zijn debuut in Parijs-Roubaix na een hartstilstand.

   

  Zijn ploeg Roompot-Charles staat zondag met een dubbel gevoel aan de start. “Parijs-Roubaix is natuurlijk een mooie wedstrijd", zegt ploegmanager Nick Nuyens. "Net als Michael droomden veel renners ervan om ooit eens Parijs-Roubaix te rijden."

   

  Maar het werd een onfortuinlijk debuut voor Goolaerts."Wat we vorig jaar hebben meegemaakt, is heel zwaar. Iedereen die er toen bij betrokken was, draagt dat nog altijd met zich mee.”

   

  Toch zijn de renners van het team van Goolaerts erop gebrand om zondag een goed resultaat neer te zetten. “De renners zijn tijdens de verkenning van het parcours even gestopt bij Michaels gedenksteen", zegt Nuyens.

   

  "Dat heeft hen geholpen om de eerste schok op te vangen. De ploeg wil een goed resultaat neerzetten, met het voorval in het achterhoofd.”

  "We praten nog bijna elke dag over hem"

  De eerste editite van Parijs-Roubaix na de dood van Goolaerts speelt al een jaar lang binnen de ploeg van Nuyens. “Zondag doen we niks speciaals. We hebben het afgelopen jaar bijna elke dag gesproken over de wedstrijd", zegt Nuyens.

   

  "Deze wedstrijd komt er niet plots voor ons, maar het haalt alles wel opnieuw extra naar boven. Wanneer iemand het nodig vond om over Michael te praten, hebben we er altijd open over gesproken."

   

  "Michael is nog altijd aanwezig binnen de ploeg. Zijn foto hangt op in ons hoofdkwartier en de auto’s rijden rond met de hashtag  ‘#All4Goolie’. Michael was bij ons heel graag gezien. We denken nog vaak terug aan de leuke momenten. Dat zegt ook veel over wat voor persoon hij was.”

  "Waarom net nu ondervraging naar doodsoorzaak?"

  Nuyens werd vorige week ook nog ondervraagd in verband met de doodsoorzaak van Michael Goolaerts. Waarom het zo lang geduurd heeft en waarom die ondervraging juist nu gebeurt, is ook voor Nuyens een groot vraagteken.

   

  “Dat vraag je best rechtstreeks aan hen (het Franse gerecht). Ik begrijp er helemaal niks van”, zegt Nuyens. “Onderzoek om inzicht te krijgen in de doodsoorzaak is nodig, maar het sleept nu wel al heel lang aan. In combinatie met de slechte communicatie is het erg moeilijk alles te verwerken.”

   

  Of de ploeg nog kan genieten van de Hel van het Noorden, daar is iedereen het over eens: “Parijs-Roubaix zal altijd een geweldige klassieker blijven, maar het zal nooit nog hetzelfde zijn.”

  Bekijk het interview met Nick Nuyens