• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Leko: "Als we top zijn, kunnen we Genk aan. Met of zonder Malinovski"

  Ivan Leko

  Ivan Leko wil zijn spelers met de voeten op de grond houden.

  In zijn persbabbel voor Genk-Club Brugge waarschuwde Ivan Leko vooral voor de gevaren van euforie na de 9 op 9. "We staan 2e op 1 punt van Genk. We hebben nog geen prijs gewonnen."

  Club Brugge trekt als een wervelwind door de play-offs, maar Ivan Leko probeert het enthousiasme te temperen. "3 weken geleden las ik in de kranten na onze nederlaag in Moeskroen dat we 3e zouden worden. Nu zijn we plots de grote titelfavoriet?"

   

  "Waarom zou er euforie zijn? Er is geen reden tot arrogantie. Laat ons voetballen tegen Genk en dan zullen we wel zien. We hebben 3 goeie matchen gespeeld, maar we hebben nog altijd niets gewonnen. We staan nog altijd maar 2e."

   

  Leko wil dan ook, net als zijn collega Philippe Clement, niet spreken over een beslissend duel. "Nee, natuurlijk niet. Na zondag zijn er nog altijd 6 matchen. Maar het is wel een duel om dubbele punten. De 1e tegen de 2e. Belangrijker dan dat wordt het niet."

  "Voorbereid op Genk mét Malinovski"

  Op het moment van de persconferentie wist Ivan Leko nog niet of Racing Genk een beroep zou kunnen doen op Roeslan Malinovski. "Het is moeilijk om hier iets over te zeggen. We hebben ons voorbereid op een Genk mét Malinovski."

   

  "Eigenlijk is dit een probleem voor Genk. Ik focus mij op mijn eigen ploeg. Als we top zijn, kunnen we Genk aan, met of zonder Malinovski."