• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Evenepoel hervat competitie in Ronde van Turkije: "Belangrijke ervaring voor toekomst"

  Remco Evenepoel stond in het voorjaar al aan de start van Nokere Koerse, waar hij 57e werd/

  Remco Evenepoel stond in het voorjaar al aan de start van Nokere Koerse, waar hij 57e werd.

  Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step) herneemt vanaf volgende week dinsdag de competitie in de Ronde van Turkije (16-21 april). Evenepoel krijgt onder meer het gezelschap van snelle mannen Fabio Jakobsen en Alvaro Hodeg.

  Het team van manager Patrick Lefevere schoot vorig seizoen twee maal raak in de Ronde van Turkije, met Maximiliano Richeze en Alvaro Hodeg. Zowel de Argentijn als de Colombiaan komen ook dit seizoen aan de start.

   

  Verder trekken ook de Nederlander Fabio Jakobsen, woensdag voor het tweede jaar op rij de snelste in de Scheldeprijs, de Deense kampioen Michael Mörkov en de Italianen Eros Capecchi, Davide Martinelli en toptalent Remco Evenepoel naar Turkije.

   

  "Na de zege van Fabio woensdag in de Scheldeprijs, staat Alvaro (Hodeg) te popelen om ook nog eens te winnen", legde ploegleider Rik Van Slycke uit. "We zullen starten in Turkije met twee gelijkwaardige sprinters, Fabio en Alvaro. Zij krijgen de steun van Eros (Capecchi), Davide (Martinelli), Michael (Morkov) en Max (Richeze)."

   

  "Wat we mogen verwachten van Evenepoel? We starten zonder specifieke klassementsrenner, maar we geven Remco wel alle vrijheid om te laten zien wat hij in zijn mars heeft. Het is een mooie kans voor hem en we zijn er zeker van dat hij zo belangrijke ervaring opdoet voor de toekomst."     

   

  Evenepoel kwam voor het laatst in actie in twee Vlaamse semiklassiekers: Nokere Koerse (20 maart) en Bredene Koksijde Classic (22 maart). Voordien moest hij na een val opgeven in de UAE Tour.  

  Evenepoel stoomde zich in Spanje klaar voor de Ronde van Turkije