Clement over vrijspraak Malinovski: "Gezond verstand heeft gezegevierd"

  Malinovski en Clement

  Roeslan Malinovski en Philippe Clement trokken samen naar het bondsgebouw.

  Philippe Clement was vandaag zelf aanwezig op de bond om zijn speler Roeslan Malinovski moreel te steunen. "Iedereen die de beelden goed kon bekijken, had dezelfde mening."

  "Er is geen blijdschap, maar opluchting", omschrijft Philippe Clement zijn gevoelens bij de vrijspraak. "Iedereen die de beelden goed heeft kunnen bekijken, had dezelfde mening. Maar je bent afhankelijk van andere mensen die hierover oordelen. Ik ben blij dat het gezond verstand heeft gezegevierd."

   

  "Het was mijn eerste keer op een zitting van de Geschillencommissie, dus ik kan het niet vergelijken, maar ik liet mij achteraf vertellen dat het niet de normale gang van zaken was, dat het héél lang heeft geduurd en dat er soms vreemde elementen bovengehaald werden."

   

  Genk haalde zelf ook alles uit de kast om Malinovski vrij te spreken. "We hebben er een specialist (van de KU Leuven) over laten oordelen. Anders blijf je toch maar bij gewoon meningen. We dachten al dat zijn verhaal klopte, want we hadden de beweging zelf nagebootst. Je voelt dat je niet naar die kant kunt rollen. De logische reactie is dat je dan naar de andere kant rolt en je benen volgen."

  We dachten dat het verhaal van de specialist klopte, want we hadden de beweging zelf nagebootst

  "Dit heeft invloed gehad op onze voorbereiding op Club"

  Philippe Clement wil deze bladzijde nu zo snel mogelijk omslaan. "We willen dit snel vergeten en ons focussen op het belangrijkste: het voetbal zelf. Want het is een heel circus geweest deze week."

   

  "Dit was in ieder geval niet leuk in de voorbereiding op een belangrijke wedstrijd (zondag tegen Club Brugge). Dit heeft uiteraard allemaal invloed gehad."

   

  "Je zit met een speler die zich ongelukkig voelt en ploegmaats die zich afvragen wat er zal gebeuren als die schorsing er zou komen. Je moet zelf ook anders werken, omdat je niet weet of die jongen beschikbaar zal zijn. We hebben nu dus nog heel wat te doen, want we hebben vandaag ook nog eens heel veel tijd verloren op de bond."

   

  Het bondsparket kan wel nog in beroep gaan tegen de beslissing van de Geschillencommissie. "Na deze week kunnen we nog alles verwachten. We zullen wel zien."