Chelsea veroordeelt racistische video aan adres Salah: "Verschrikkelijk"

  Mo Salah werd gisterenavond het slachtoffer van racistische supportersgezangen.

  Mo Salah werd gisterenavond het slachtoffer van racistische supportersgezangen.

  Chelsea heeft donderdagavond de racistische video veroordeeld die gericht was aan Liverpool-spits Mo Salah. In het filmpje, dat in de marge van de Europa League-wedstrijd Slavia Praag - Chelsea werd opgenomen, zingen enkele Chelsea-fans de slogan: "Salah is een bommenwerper". 

  "We zullen strenge maatregelen nemen"

  De racistische video circuleerde sinds gisterenavond op sociale media. In het filmpje zingen enkele Chelsea-supporters in een bar de slogan "Salah is een bommenwerper".

  Chelsea reageerde prompt door de supporters in kwestie de toegang tot het stadion in Praag, waar de club gisterenavond zijn heenwedstrijd in de kwartfinales van de Europa League afwerkte, te ontzeggen.

   

  De Londense club reageerde ook al met een statement op zijn website. "We vinden elk discriminerend gedrag verschrikkelijk. We zullen zeer strenge maatregelen nemen tegen elke persoon die dergelijk gedrag tentoonspreidt." Ook Chelsea-coach Maurizio Sarri liet noteren "tevreden te zijn met de strenge beslissing van de club".

   

  Chelsea-fans bouwden in het verleden al een kwalijke reputatie op wat betreft discriminerend gedrag. In december vorig jaar werd Manchester City-aanvaller Raheem Sterling nog racistisch bejegend op Stamford Bridge. Diezelfde maand liep een verplaatsing in de Europa League naar het Hongaarse MOL Vidi uit de hand omdat Chelsea-supporters antisemitische gezangen aanhiefen tegen hun Londense rivaal Tottenham.

  Liverpool: "Gevaarlijk en verontrustend"

  Ook Liverpool, de club van Mo Salah, reageerde al op de video. Op zijn website noemt Liverpool het voorval "gevaarlijk en verontrustend". "Dit gedrag mag niet getolereerd worden. Er is geen plaats voor dit soort gedrag in het voetbal, noch in de maatschappij in zijn geheel."

   

  Liverpool werkt samen met Chelsea en de politie om de supporters, die in de video verschijnen, te identificeren. De Reds wonnen dinsdag al, met Salah in de basis, hun heenwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League met 2-0 tegen FC Porto.

  Chelsea lanceerde een statement op Twitter