• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Asgreen: "Ik zal nu niet opeens het kopmanschap opeisen voor Parijs-Roubaix"

  Asgreen eindigde zondag 2e in de Ronde van Vlaanderen.

  Asgreen eindigde zondag 2e in de Ronde van Vlaanderen.

  De 24-jarige Deen Kasper Asgreen was in de Ronde van Vlaanderen de beste man van Deceuninck-Quick Step. "Maar mijn rol in het team is niet veranderd", zegt Asgreen in de aanloop naar Parijs-Roubaix.

  De carrière van Kasper Asgreen zit in een stroomversnelling. Een jaar geleden reed hij zijn eerste koers voor Deceuninck-Quick Step. Zondag stond de Deen in zijn eerste Ronde meteen op het op 1 na hoogste schavotje.

   

  Tom Boonen zei in Extra Time Koers dat Asgreen alvast op zijn favorietenlijstje staat voor Parijs-Roubaix.

   

  "Het was mooi om tweede te worden in de Ronde, maar zondag schik ik me opnieuw in mijn rol als helper. En wie weet valt er dan weer iets uit de bus.", zegt de jonge Deen.

   

  Geen beschermde rol dus voor Asgreen in de Hel. "Het kopmanschap opeisen in een ploeg met jongens die al zoveel bewezen hebben, zal ik nu niet opeens doen. Mijn rol in het team is niet plots veranderd door die 2e plaats in de Ronde."

  Extra Time Koers over Asgreen