• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Yossi Benayoun zet punt achter carrière

  Yossi Benayoun tijdens zijn glorieperiode bij Liverpool.

  Voormalig Israëlisch international en Premier League-smaakmaker Yossi Benayoun heeft op 38-jarige leeftijd zijn schoenen aan de haak gehangen.

  Na 4 seizoenen bij Maccabi Haifa en een kortstondig verblijf bij Hapoel Be'er Sheva stapte Benayoun in 2002 over naar het Spaanse Racing Santander, waar hij meteen een basisplaats wist te veroveren.

   

  In 2005 haalde West Ham hem naar de Premier League en in 2007 kreeg hij een droomtransfer naar Liverpool, waar hij de beste periode in zijn carrière zou kennen. Uiteindelijk speelde hij in 3 seizoenen 134 wedstrijden in alle competities en scoorde 29 doelpunten.   

   

  In 2010 kwam Chelsea op de proppen. Op Stamford Bridge kon Benayoun echter niet overtuigen, waarna er uitleenbeurten aan Arsenal en West Ham volgden. Via een tussenstop bij Queens Park Rangers keerde hij in 2014 terug naar Maccabi Haifa. De rest van zijn carrière zou Benayoun dan ook in eigen land doorbrengen, om uiteindelijk bij Beitar Jeruzalem af te sluiten.

  Bekijk hier de beste momenten van Yossi Benayoun: