Verheyen na Ajax-Juventus: "Puur op kwaliteit is er eigenlijk geen verschil"

  Neres nam de 1-1 voor zijn rekening.

  Ajax drukt dezer dagen visitekaartjes aan de lopende band bij om uit te delen aan zijn fans in Europa. In de heenmatch van de kwartfinales hield Ajax ook Juventus in bedwang: 1-1. Gert Verheyen was aanwezig in de ArenA: "Juventus blijft favoriet, maar het is heel knap wat Ajax doet."

  "Ajax toonde respect, maar ook niet te veel ontzag"

  Verrassen deed Ajax op zich niet. Het bleef gewoon zichzelf en temde op die manier ook Juventus. "Ajax speelde zoals het dat de voorbije wedstrijden ook heeft gedaan, ongeacht de tegenstander", zag Gert Verheyen, die gisteren cocommentator was voor Proximus tijdens Ajax-Juventus.

   

  "Het toonde respect, maar ook niet te veel ontzag. Het probeerde zijn eigen spel te spelen, met lef, druk naar voren en prima combinatievoetbal. Er zit zoveel kwaliteit aan de bal. Het ziet er heel goed uit en het vertrouwen en de branie druipen ervan af."

   

  Ook de Amsterdamse organisatie stond op punt. "Als ze de bal hebben, dan durven ze ook offensief markeren, doordekken. Ze recupereren heel veel op de helft van de tegenstander. Dat is op dit niveau heel knap en dat is de verdienste van Blind en De Ligt."

   

  "Ze pikken het tempo ook op. Niemand heeft veel tijd aan de bal nodig. Bij de eerste keer is het al erg zuiver en goed. En iemand als De Jong mist aan de bal misschien twee passes op 90 minuten, niet meer dan dat."

  Er zit zoveel kwaliteit aan de bal. Het ziet er heel goed uit en het vertrouwen en de branie druipen ervan af.

  Gert Verheyen over het spel van Ajax

  "Juventus is nog altijd favoriet"

  1-1 dus na 90 minuten, maar wat zegt dat over de return van volgende week in Turijn? Gert Verheyen: "Ik vind Juventus nog altijd favoriet, vooral omdat je weet wat er in hun stadion kan gebeuren, met de sfeer die daar hangt."

   

  "Ook de ArenA is een fantastisch stadion, maar dat is niet hetzelfde. De sfeer in Amsterdam is niet dreigend, in Turijn wel."

   

  "Maar je weet natuurlijk nooit. Als Ajax als eerste scoort, dan kan het wel. Als ze op achterstand komen, dan denk ik niet dat ze nog terugkomen."

   

  "Juventus zal sowieso meer kansen krijgen. Juve blijft favoriet, maar het is heel knap wat Ajax doet. En ik zeg niet dat het niet kan, want puur op kwaliteit is er eigenlijk geen verschil."

  Ronaldo opende gisterenavond de score.