• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Aert na verkenning in Roubaix: "Wil afsluiten met topprestatie"

  Wout van Aert.

  Wout van Aert.

  Het is druk tussen Parijs en Roubaix dezer dagen. Heel wat ploegen verkennen vandaag en morgen de staat van de Franse kasseien. Ook topfavoriet Wout van Aert. "Parijs-Roubaix ligt me het beste."

  "Mijn veldritcapaciteiten komen uitstekend tot uiting op de kasseien"

  In het veldrijden heerst de traditie om voor de wedstrijd het parcours nog een paar keer te verkennen. Is de verkenning van Parijs-Roubaix vergelijkbaar met die in het veld?

   

  “De verkenning is niet van dezelfde aard, nee”, lacht Van Aert. “Je staat niet om de vijf minuten met je banden te spelen. Toch was het vandaag de ideale dag om alles nog eens te testen op de kasseien zelf.”

   

  “Deze verkenning is heel belangrijk voor mij. Het is nog maar mijn tweede Parijs-Roubaix en soms vergeet je welke kasseistroken elkaar opvolgen. Het is ook altijd schrikken hoe het Bos van Wallers en Carrefour de l’Arbre er bij liggen. Dat vergeet je snel.”

   

  “Mijn veldrijderscapaciteiten komen hier echt heel goed tot uiting. Vooral bij de eerste kasseistroken kan je veel energie sparen door ontspannen op de fiets te zitten.”

  "Dit parcours is net iets minder explosief dan dat van de Ronde"

  Parijs-Roubaix is een van de koersen waarvoor Van Aert naar de weg is overgestapt. "Het is de wedstrijd die me ook het best moet liggen", beaamt de Team Jumbo-Visma-renner. Roubaix spreekt ook het meest tot de verbeelding. Het is heel leuk om de verkenning te doen en te weten: het is bijna zondag.”

   

  “Het is een unieke koers, de enige waar er zoveel lange, vlakke kasseistroken zitten. Zondag wordt echt een slijtageslag, denk ik. Dit parcours is net iets minder explosief dan de Ronde van Vlaanderen. Bovendien moet je hier ook beter met de fiets kunnen rijden. Als je de kasseien goed kan inschatten, rijd je minder lek, moet je minder vertragen, kan je de bochten beter nemen: dat spreekt me wel aan.”

   

  “Mijn conditie is nog altijd heel goed en na de Ronde ben ik zeer snel hersteld.  Dat is een goed teken. Of ik enkel tevreden ben met de winst? Tja, ik ga wel voor een goede notering, maar dat lukt nu eenmaal niet altijd, zoals de Ronde aantoonde. Het zou mooi zijn om met een topprestatie af te sluiten. Met de ploeg gaan we daar ook alles aan doen.”