• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Het geheim achter de witte broek van Van der Poel: "Briljante zet van ploegleiding"

  Bob Jungels (links) en Mathieu van der Poel (rechts).

  Over de Ronde van Vlaanderen is al veel gezegd en geschreven, maar vooral over de witte koersbroek van Mathieu van der Poel geraakt het peloton blijkbaar niet uitgepraat. De vestimentaire keuze van de Nederlandse kampioen had een tactische reden, zo verklapte vader Adrie van der Poel aan De Telegraaf. 

  De witte koersbroek van Nederlands kampioen Mathieu van der Poel, die normaal voor een zwarte variant opteert, was volgens vader Adrie van der Poel "een briljante zet".

   

  "Het was een bewuste keuze van de broers Roodhooft. Om tactische redenen", legt Adrie van der Poel uit over de zet van het ploegmanagement.

   

  "Zij hadden in Dwars door Vlaanderen gezien dat Mathieu op de beelden vanuit de helikopter moeilijk te onderscheiden was van de Luxemburgse kampioen Bob Jungels."

   

  "Met een witte koersbroek konden ze Mathieu veel sneller herkennen en hem via de koersradio de juiste tactische tips geven. Zo konden ze hem snel aangeven wanneer hij moest doorschuiven in een groepje. Ik vond die witte koersbroek een briljante zet."

  Jungels en Van der Poel in Dwars door Vlaanderen

  Van der Poel en Jungels in de Ronde van Vlaanderen

  Extra Time Koers over de broek van Mathieu van der Poel

  "Een witte koersbroek? Afvoeren", lachte Tom Boonen in Extra Time Koers.

   

  "Mij hebben ze dat ook eens in mijn nek geduwd. Ik heb er in de Ruta del Sol eens een hele week mee rondgereden en het regende elke dag."

   

  "Dat de ploegleiding het onderscheid met Jungels wilde maken? Draag een groene broek. Dan val je pas echt op."