• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Boonen in Facebook Live: "Herken mezelf wel in gretige Van der Poel"

  Tom Boonen beantwoordde gisterenavond al uw vragen in onze Facebook Live.

  Tom Boonen beantwoordde gisterenavond al uw vragen in onze Facebook Live.

  Gisterenavond was Tom Boonen te gast in Extra Time Koers. Even
  voor de uitzending van het wielerprogramma beantwoordde Boonen in onze Facebook Live de meest pertinente vragen van de Sporza-volger.

  Tom Boonen beantwoordde op Facebook alle vragen van de Sporza-volger

  "Patrick is niet meer van de jongste"

  Op een korte passage bij Lotto Soudal als adviseur na, nam Boonen vooralsnog geen leidinggevende functie op in het wegwielrennen. Maar heeft hij de ambitie wel om ooit de nieuwe Patrick Lefevere te worden?

   

  “Toen ik stopte, stond dat niet meteen op mijn to-dolijstje. Maar zeg nooit nooit. Momenteel is het voor mij geen prioriteit om me opnieuw op de koers te richten. Ik heb het gewoon ook te druk."

   

  “Vroeger is er wel al eens over gepraat geweest, vooral in mijn laatste jaren dan. Nu, Patrick is ook niet meer van de jongste, hé”, lacht Boonen. “Pas op, mentaal wel natuurlijk. Maar goed, het is een heel zware job, en als je die wil doen, moet je daar vol voor gaan.”

  "Comeback? Zou willen meerijden in beste vorm ooit, maar dat wordt moeilijk"

  De Belgen in het wielervoorjaar spelen wel mee voor de knikkers, maar een hoofdvogel afschieten was er vooralsnog te veel aan. Tijd voor een comeback van Boonen?

   

  “In deze tijd van het jaar mis ik het wel: dit zijn de mooiste koersen. Het is wel een verleidelijk idee, ja. Ik zou willen meerijden in mijn beste vorm ooit, maar dat wordt moeilijk.”

   

  “Wat ik het meeste mis? De wedstrijden zelf. Die adrenaline, de chaotische situaties, de beslissingen die er genomen moeten worden. De boost die je daarvan krijgt, vind je in weinig andere dingen terug.”

  Toen ik die witte broek van Van der Poel zag, dacht ik toch even: "Oei, foutje"

  "Remonte van Van der Poel in RVV was 1 van de strafste dingen die ik al zag"

  Geen comeback dus voor Boonen, maar niet getreurd: hijzelf zag dit wielervoorjaar al iemand opstaan die in zijn voetsporen zou kunnen treden.

   

  “Ik herken mezelf wel in de gretigheid van Mathieu van der Poel. In mijn beginjaren had ik dat ook. Hij wil overal winnen en is overal goed. Die remonte in de Ronde van Vlaanderen… Dat was een van de strafste dingen die ik al zag. In zo’n verloren positie toch nog die weerbaarheid tonen om terug te keren, en dan nog proberen om de koers te winnen: dat is niet veel jongens gegeven." 

   

  “Witte of zwarte broek? Toch de zwarte”, lacht Boonen. “Toen ik het zag, dacht ik onmiddellijk: “Ai, foutje”. Na mijn wereldtitel heb ik in de Ruta del Sol ooit ook met een witte broek rondgereden, maar ik heb die al snel links laten liggen."

  "Fistfull of steel mochten ze mij vroeger wel door mijn oren blazen"

  Dit weekend staat de Helleklassier op het programma. Boonen won vier kasseien, en reed in 2009 en 2012 zelfs alleen naar de piste in Roubaix. Welke muziek mocht zijn solo toen begeleid hebben? “Fistfull of steel van Rage Against The Machine. Dat mochten ze mij vroeger wel door mijn oren blazen."

   

  "Of ik ooit gevraagd heb om muziek door mijn oortjes te spelen? Nee, ik had het liefst dat ze mij met rust lieten. Alleen de tijdsverschillen mochten ze doorgeven."

  Geen voetbal voor Tom

  Tot slot had een Sporza-volger graag van Boonen geweten wat hij van de schorsing van Genk-speler Roeslan Malinovski vond.

   

  “Voetbal zegt mij totaal niets. Ik supporter ook niet voor een bepaalde club. Is de schorsing van die jongen nu "hot topic" in het voetbal? Daar heb ik echt niets van meegekregen.”