• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bora-Hansgrohe vist Shane Archbold weer op: "We hadden een werkpaard nodig"

  Shane Archbold heeft een nieuw contract gekregen bij Bora-Hansgrohe. De Nieuw-Zeelander reed al eerder voor de ploeg, maar kreeg geen contractverlenging in 2017.

  Shane Archbold keert terug naar Bora-Hansgrohe. De wielerploeg heeft een plaats vrij nadat Peter Kennaugh meedeelde dat hij even stopt met wielrennen door mentale problemen.

   

  "Met Sagan, Bennett en Ackermann hebben we drie snelle renners, maar we hebben een werkpaard nodig om de ploeg naar snelle finishes te leiden en dat profiel heeft Shane", zegt teammanager Ralph Denk.

   

  De Nieuw-Zeelander reed al voor Bora-Hansgrohe van 2015 tot 2017. Na een zware val in de Tour de France in 2016 kampte Archbold met gezondheidsproblemen waardoor hij niet meer mee kon in het WorldTour-peloton. "Het is om die reden dat we zijn contract niet verlengd hebben. Maar de deur heeft altijd open gestaan voor hem", liet teammanger Ralph Denk weten.

   

  Archbold is ontzettend blij om nog een kans te krijgen bij de ploeg, maar beseft wel dat het geen gemakkelijke opgave zal zijn. "De WorldTour zal zeker een uitdaging zijn, maar voor mij is er geen betere ploeg om deze uitdaging mee aan te gaan dan Bora-Hansgrohe. Ik hoop dat ik klaar ben om aan iedereen te laten zien dat ik deze kans verdien”, besluit Shane Archbold.