De beslissing is gevallen: 8 dagen schorsing voor Diego Costa

  Diego Costa.

  Diego Costa ging in de clinch met de ref.

  De Jupiler Pro League heeft de vordering van 7 matchen voor Roeslan Malinovski (Racing Genk), La Liga gaat nog een stapje verder. Diego Costa (Atletico Madrid) krijgt een schorsing van 8 wedstrijden, wat meteen het einde van zijn seizoen betekent. 

  De topper Barcelona-Atletico Madrid van afgelopen weekend duurde voor Diego Costa (30) een halfuur. De spits ging door het lint, want scheidsrechter Jesús Gil Manzano trok na de repliek van Costa meteen rood en schreef in zijn wedstrijdverslag dat de Atletico-spits zijn moeder flink had beledigd

   

  De Spaanse bond kan niet lachen met het incident en dat blijkt uit de straf. De bond schorst de aanvaller voor 8 matchen: 4 voor de beledigingen tegen de scheidsrechter, 4 voor het vastgrijpen van zijn arm. Het Comité voorziet ook een geldboete van 6.010 euro voor Costa en 2.800 euro voor Atletico Madrid.

   

  "Het is slecht nieuws, maar als het Comité beslist dat het 8 wedstrijden zijn dan zijn het 8 wedstrijden. Maar we gaan zeker in beroep tegen de beslissing", reageert Enrique Cerezo, voorzitter van Atletico Madrid.

   

  Het seizoen van Costa zit er dus al op. De nummer 2 in Spanje speelt nog 7 competitiewedstrijden en is Europees en in de beker al uitgeschakeld.