• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Delfine Persoon vrijgesproken na ontwijken van dopingcontrole

  Delfine Persoon is vrijgesproken door het Vlaams Doping Tribunaal na een gemiste dopingcontrole in oktober 2018. "Er is beslist dat Delfine Persoon zich niet kon onttrekken aan een opdracht als politieagente. De vordering was dus niet gegrond", aldus procureur Patrick Verlooy.

  Delfine Persoon werd vrijgesproken van een gemiste dopingcontrole op 28 oktober 2018. Persoon kon niet plassen toen de controleur bij haar thuis aankwam en dus kon de controle niet doorgaan. 

   

  "Toen de controlearts zich op die dag aanmeldde bij haar thuis, kon Delfine Persoon niet meteen een staal afleveren omdat ze net naar het toilet geweest was", zegt procureur Patrick Verlooy.

   

  Persoon werkt bij de spoorwegpolitie en moest die dag ook gaan werken. Ze vroeg toen aan de controlearts om haar te volgen zodat de controle toch kon doorgaan. Maar dat wilde de controlearts niet. "Er is beslist dat Delfine Persoon zich niet kon onttrekken aan een opdracht als politieagente. De vordering was dus niet gegrond", verduidelijkt procureur Verlooy.

   

  Voor de WBC-kampioene bij de lichtgewichten is het verhaal daarmee afgelopen. De 34-jarige Persoon kan zich zo in alle rust voorbereiden op haar volgende kampen. Er zijn plannen voor een prestigieuze kamp tegen de Ierse Katie Taylor op 1 juni in Madison Square Garden in New York, al is dat nog geen zekerheid.