Stybar: "Zei tegen Degenkolb: "Kunnen we deze keer van plaats wisselen?""

  (Deceuninck-)Quick Step heeft een rijke geschiedenis in Parijs-Roubaix.

  Geen enkele ploeg heeft zo'n indrukwekkend palmares in Parijs-Roubaix als Quick-Step. De Ronde van Vlaanderen was ondanks de 2e plaats van Asgreen een ontgoocheling. Nemen Stybar, Gilbert, Lampaert en co revanche in Roubaix?

  Stybar: "Favoriet? Bettiol was ook geen favoriet"

  Van alle renners van Deceuninck-Quick Step maakte Zdenek Stybar tot nu toe het meeste indruk in het Vlaamse voorjaar. Maar door ziekte ging de Ronde van Vlaanderen voor hem de mist in. "Ik dacht eigenlijk dat ik genezen was, want toen ik zondag opstond, voelde ik mij goed. Maar toen ik voluit moest gaan, was het een andere verhaal."

   

  "We zijn nu 1 week verder en ik hoop dat ik nu wel in orde ben. Ik zou me geen topfavoriet noemen, want dat etiket kun je op wel 20 renners plakken. En Bettiol was geen favoriet in de Ronde, maar hij heeft toch maar gewonnen."

   

  Stybar was al 2 keer 2e in Parijs-Roubaix. "Gisteren trainde ik nog met Degenkolb. Ik grapte tegen hem: "Kunnen we deze keer niet van plaats wisselen?" Ik hoop toch ooit die grote kassei mee naar huis te kunnen nemen. Misschien zondag al?"

  Lampaert: "Parijs-Roubaix is mijn favoriete koers"

  • Yves Lampaert: "Ik denk dat ik qua resultaten aan mijn beste voorjaar ooit bezig ben. Het is niet evident om anderhalve maand op hoog niveau te rijden. Alleen ontbreekt dit jaar die overwinning, wat me de vorige jaren wel gelukt was. Parijs-Roubaix is mijn favoriete koers, omdat het de meest mythische koers is. Aan deze wedstrijd heb ik de meeste herinneringen van vroeger."

   

  • Philippe Gilbert: "Het is spijtig van de Ronde, want ik had ambitie. Alleen werd ik ziek de nacht ervoor. Ik ben gelukkig goed hersteld. Er komen nog 3 mooie koersen aan voor mij, telkens op zondag. Ik ben zeker geen favoriet voor Roubaix, maar ik ben wel gemotiveerd. Ik heb de ploeg al vaak geholpen de voorbije jaren, misschien kan ik mij nu zelf eens in een goeie positie manoeuvreren."