• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ronaldo scoort 125e doelpunt in CL, exact 12 jaar na zijn 1e (met video)

  Cristiano Ronaldo viert zijn 125e doelpunt in de CL.

  Cristiano Ronaldo heeft gisteren zijn 125e doelpunt in de Champions League gescoord. Het was dag op dag 12 jaar geleden dat hij zijn eerste doelpunt in de strijd om de beker met de grote oren scoorde.

  Cristiano Ronaldo speelde gisteren zijn 161e wedstrijd in de Champions League tegen Ajax. Op zich geen speciaal cijfer, maar in die wedstrijd scoorde hij wel zijn 125e doelpunt.

   

  De 34-jarige Portugees verstevigt zijn 1e plaats op de lijst van topschutters in de Champions League. De enige speler die enigzins in de buurt komt is Lionel Messi, die 108 doelpunten op de teller heeft staan.

   

  Ronaldo heeft met 3 ploegen de Champions League gespeeld: Manchester United, Real Madrid en Juventus. Hij won 5 keer de beker met de grote oren: 4 keer met Real Madrid en 1 keer met Manchester United.

   

  Cristiano Ronaldo kan dit seizoen een record evenaren. Paco Gento won 6 keer de Champions League met Real Madrid, Ronaldo heeft 5 keer de beker gewonnen en kan dit seizoen dus op een gedeelde 1e plaats komen in de lijst van spelers met de meeste eindoverwinningen in de Champions League.

  Meeste doelpunten in de Champions League:

  Speler Aantal doelpunten
  Cristiano Ronaldo (POR) 125
  Lionel Messi (ARG) 108
  Raul Gonzalez (SPA) 71
  Karim Benzema (FRA) 60
  Ruud van Nistelrooy (NED) 56

  Bekijk hier de allereerste goal van Ronaldo in de Champions League:

  Bekijk hier de 125e goal van Ronaldo in de Champions League