Clement: "Tegen Club is zo'n moment dat ik zelf opnieuw op het veld wil staan"

  De twee trainers die zondag tegenover elkaar staan.

  De twee trainers die zondag tegenover elkaar staan.

  Een mogelijke schorsing voor Roeslan Malinovski hing deze week als een stoorzender boven de voorbereiding van Racing Genk op de topper tegen Club Brugge. Trainer Philippe Clement sprak op zijn persconferentie over een "uniek moment in een carrière".

  Vrijdag buigt de Geschillencommissie zich over een eventuele schorsing voor Malinovski voor zijn onzacht contact met Birger Verstraete. Philippe Clement zal zijn speler vergezellen naar Brussel. "Ik heb met Malinovski gesproken over het moment, want dat is mijn job: de match voorbereiden. Niet oordelen en straffen uitspreken."

   

  "Ik ga mee naar de Geschillencommissie als morele steun, maar ook omdat ik benieuwd ben hoe belangrijke beslissingen als deze beargumenteerd en uitgesproken worden. Dat vind ik interessant voor mezelf. Ik ga er wel van uit dat er geen straf wordt uitgesproken."

   

  Racing Genk-Club Brugge is een regelrecht titelduel. Niet allesbepalend volgens Clement, maar wel bijzonder belangrijk. "Het is niet de match van dé waarheid, maar de ploeg die wint doet een heel goede zaak en krijgt een mentale boost."

   

  "Voor Genk kan de boost het grootste zijn, want dan staat Club vier punten achter. Omgekeerd kunnen wij maar twee punten achter komen. Spelers, trainers, de fans en de neutrale supporters kijken uit naar deze match."

   

  "Ik ben nu twee jaar hoofdtrainer en in totaal acht jaar coach. Ik heb nog niet vaak spijt gehad dat ik niet meer op het veld sta. Dit is een moment waarop ik wel graag op het veld had gestaan. Matchen als deze zijn unieke momenten in je carrière. Momenten om te laten zien dat je de beste bent."

  Het is niet de match van dé waarheid, maar de ploeg die wint doet een heel goede zaak en krijgt een mentale boost.