• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Alaphilippe verlaat het Baskenland: "Focus op zijn herstel"

  Alaphilippe rijdt niet meer mee in het Baskenland.

  De voorbereiding van Julian Alaphilippe (26) op de klimklassiekers is grondig verstoord. De Fransman kwam gisteren stevig ten val in de Ronde van het Baskenland en verschijnt niet meer aan de start van de 4e etappe.

  Julian Alaphilippe won dinsdag overtuigend in het Baskenland, maar gisteren ging hij van de hemel naar de hel.

   

  De Fransman was een van de slachtoffers van een zware smak. Alaphilippe bereikte de finish nog en het medische bulletin leek mee te vallen, maar Deceuninck-Quick Step laat weten dat zijn speerpunt de Spaanse rittenkoers verlaat.

   

  "Door zijn blessures en de weersomstandigheden in deze koers heeft onze ploeg beslist om Julian niet meer te laten starten. De focus ligt nu op zijn herstel", klinkt het. Alaphilippe won dit voorjaar al onder meer de Strade Bianche en Milaan-Sanremo.