• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Alsnog mindere strafeis na de tweet van Verstraete? Dat zou kunnen"

  Vrijdag moet Roeslan Malinovski zich voor de Geschillencommissie verantwoorden voor zijn vermeende trap in het aangezicht van Birger Verstraete. De bondsprocureur eist een schorsing van 7 speeldagen, maar een tweet van Verstraete zou in de kaart van de Genk-speler kunnen spelen.

  Bondsprocureur Kris Wagner heeft 7 speeldagen geëist op basis van de veelbesproken indicatieve tabel. Voor een vrijwillige trap kan de procureur tussen de 2 en 8 matchen vorderen, maar in dit geval zijn er verzwarende omstandigheden in acht genomen.

   

  Er is ten eerste sprake van een recidive, want Malinovski is niet aan zijn proefstuk toe. Bovendien was de trap gericht op het aangezicht van Verstraete, wat voor een zware blessure had kunnen zorgen. In principe had de straf dus nog hoger kunnen zijn.

   

  Verstraete zelf liet gisteravond in een tweet weten dat "de schade meevalt" en dat hij "niet vermoedt dat het met opzet is gebeurd, maar eerder een ongelukkige botsing was". Wagner kan zijn eis in principe tijdens de zitting van de Geschillencommissie nog aanpassen. De bondsprocureur laat aan Sporza weten dat hij zich nog beraadt om de strafeis op basis van de tweet van Verstraete aan te passen.

  De rode kaart voor Malinovski