• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Victor Campenaerts: "Voeling met piste in Aguascalientes zit snor"

  Campenaerts bekijkt nog een aantal vraagstukken van technische aard.

  Nog zes dagen en het is zover, dan onderneemt Victor Campenaerts een poging om het werelduurrecord te verbreken. De tijdrijder geeft via een soort van dagboek een inkijk in zijn voorbereidingen op die poging. 

  De bekommernissen van Campenaerts zijn van technische aard. Zo berekent hij momenteel welke keuze van versnelling hij moet maken. "Op de piste ligt de kadans sowieso hoger dan op de weg, maar die moet nog steeds comfortabel blijven om je hartslag, ademhaling en juiste lijnen onder controle te kunnen houden."

   

  Daarnaast wordt er nog gezocht naar een optimale manier om de rondetijden door te geven. Oortjes zijn niet toegelaten, dus moet de ideale positie gezocht worden waar iemand met een tablet de tijden doorgeeft. "Daarnaast hebben we ook signalen afgesproken waaruit ik kan afleiden of ik op schema zit.”

  Stilaan tijd voor rust

  Tot slot blijft hij focussen op het aanhouden van de ideale lijn. "Na duizenden rondjes op deze baan in Aguascalientes, is de voeling met dit ovaal natuurlijk immens gegroeid de afgelopen weken, dus ook dat zit, euh, snor", aldus Campenaerts.


  Nog zes dagen en dan is het uitkijken naar zijn poging. Wat gaat hij de komende dagen nog doen? "Ik kom stilaan in recuperatiemodus. De komende dagen staan in het teken van fysieke en mentale rust, de laatste trainingsprikkels en de juiste opname van koolhydraten."